Старовинну львівську кам’яницю почали вивчати археологи

2035 0
У листопаді українська «Рятівна археологічна служба» розпочала дослідження Чорної кам’яниці на площі Ринок, щоб встановити цілісність фундаменту та простежити історію будинку у різні часи. Роботи проводять у межах проекту реставрації пам’ятки.
фото: tour-collection.com.ua

фото: tour-collection.com.ua

У внутрішньому дворику будинку вже заклали археологічні розкриття: фахівцям вдалося знайти фрагменти керамічного посуду 13-14 століття. Із продовженням робіт у 2017-му році, спеціалісти сподіваються дізнатися більше як безпосередньо про Чорну кам’яницю, так і про ділянку землі, на якій вона стоїть, - повідомляють на офіційному сайті Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Інституту археології Національної академії наук України.

Читайте також: Реставрація пам’яток архітектури у Львові – це питання безпеки

Археологічні дослідження пам’ятки проводять у межах проекту її реставрації, яку розпочали 12-го вересня 2016-го року й сподіваються втілити упродовж трьох років. Можливість відновити знаковий будинок з’явилася завдяки гранту Посольського фонду США, який виграв Львівський історичний музей.

За отримані кошти також планують укріпити та зробити гідроізоляцію фундаментів, стін, відновити чільний та внутрішній фасади будівлі, частину даху й інтер’єрів першого поверху, впорядкувати внутрішнє подвір’я, створити умови для експонування колекції архітектурних і скульптурних деталей з фондів Львівського історичного музею.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!