Старшим та підліткам заборонять виходити та освіта на каналах соратника Медведчука. Головне за ніч і минулу добу

13396 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Коронавірус – Київ – Львів. В Україні значно збільшилась кількість людей хворих на COVID-19 – станом на 1 квітня 794 особи (плюс 149 за останню добу). Правда, поки що не зрозуміло, в яких саме регіонах і на скільки відбулося зростання   – МОЗ  оприлюднив лише загальні дані. Одужали лише 13 осіб.

На Львівщині за останніми даними 38 осіб знаходяться у Львівській клінічні лікарні, 138 – на самоізоляції.  У 5 пацієнтів стан важкий, один з них підключений до ШВЛ. У 7 – коронавірус підтвердився.

Загалом, станом на ранок 2 квітня у світі зареєстрували 932,3 тисяч випадків заражень коронавірусом. Серед них 46,8 тисяч осіб померли, 193,1 тисяча – вилікувались. Найбільше заражень у США – 213 372. Потім Італія – 110 574, в  Іспанії – 104 100 заражень.

Читайте ще: У МОЗ назвали основну причину смерті хворих на коронавірус

А в уряді анонсували запровадження більш жорстких карантинних обмежень. Серед заходів, домашня ізоляція осіб віком старших 60 років, також будіть заборонені –  перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора, відвідування парків, скверів, крім вигулу домашніх тварин, відвідування спортивних та дитячих майданчиків. На вулицях можна буде переміщатися групами не більше двох осіб, неповнолітні зможуть виходити лише у супроводі  старших.

Доплата медикам. Уже за березень медичні працівники України, зайняті лікуванням пацієнтів з COVID-19, отримають доплату в розмірі трьох посадових окладів. МОЗ визначило чіткий перелік посад медпрацівників, які отримають її.

Історію лікарки, яка працює у приймальному відділенні Львівської обласної інфекційної лікарні читайте тут.

Освіта.  З понеділка, в Україні для учнів 5-11 класів з усієї країни стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» – уроки з 11 предметів, які за чітким розкладом транслюватимуть українські телеканали та YouTube-канал Міністерства освіти і науки. Прекрасна ідея, якщо б серед цих каналів не виявилися – ZIK, 112 Україна та News One, які підконтрольні соратнику Віктора Медчедчука – Тарасу Козаку. Крім антиукраїнської складової їх наповнення ще можна додати, що 112 Україна та News One не мають загальнонаціонального покриття (без ліцензії на мовлення в мережі Т-2). Хто прийняв таке рішення, чому проти нього бунтують лише окремі освітяни  – загадка. Нагадаємо, уряд очолив львів’янин Денис Шмигаль, а тимчасовою міністеркою освіти стала теж львів’янка – Любомира Мандзій.

Читайте ще: Старшим за 80 років пенсіонерам збільшать пенсію на 500 грн

А голову Львівської ОДА Максима Козицького кличуть обговорити, як область далі житиме в умовах карантину. Онлайн трансляцію на усіх своїх площадках вестиме Tvoemisto.tv. Під час ефіру можна буде задавати свої запитання. 

Учора пережили напевне найбільш не смішне 1 квітня, мабуть, за останні 20-30 років. Плюс 149 за добу  – і це ще не вершина айсберга. Не втрачайте оптимізму, завжди знайдеться привід, чому порадіти. Гарного Вам дня. 

Пореготати над першоквітневими жартами, хто цього ще не зробив учора, можна тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!