Стартапи в Україні можуть отримати державну підтримку

1821 0
Міністерство освіти і науки розробляє відповідний законопроект.
Фото: businessnewsdaily.com, firstcommercebk.com, betanews.com

Фото: businessnewsdaily.com, firstcommercebk.com, betanews.com

Міністерство освіти і науки завершує перший етап підготовки законопроекту щодо стартапів в Україні, інформує прес-служба МОН.

«У проекті закону ми прописуємо алгоритми, які дозволять збільшити комерціалізацію українських розробок, кількість малих інноваційних підприємств, небюджетні джерела фінансування інноваційної діяльності тощо», – говорить директор департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій МОН Віктор Шовкалюк.

За його словами, у законопроекті передбачено для стартапів встановлення нижчої податкової ставки на прибуток. Зокрема, на перші 2 роки – 30% від існуючої податкової ставки, у третьому році – 50%, четвертому – 60%, п’ятому – 70%. Планується також заміна внесків соціального страхування, здійснюваних за працівників, фіксованим платежем. Він має бути в розмірі 2 мінімальних внесків соціального страхування незалежно від розміру зарплати.

«У документі ми чітко визначимо, що таке стартап, яку він повинен мати історію, річний дохід, на що має бути спрямована його діяльність. Окремо ми пропишемо поняття соціального та інноваційного стартапу – яким критеріям має відповідати той чи інший проект, щоб підпадати під ці визначення», – пояснює Шовкалюк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!