Стартує проєкт «Єдині», який всім охочим допоможе заговорити українською. Як долучитися

2119 0
Проєкт триватиме 28 днів, а участь в ньому – безкоштовна.
Фото/Укрінформ

Фото/Укрінформ

З 25 квітня стартує проєкт «Єдині», організатори якого упродовж 28 днів допомагатимуть перейти на українську мову. Протягом навчання щодня учасники отримуватимуть завдання та навчальні матеріали, які допоможуть подолати мовний бар’єр, також візьмуть участь у вебінарах та розмовних клубах у своєму місті. Про це повідомляють на сторінці ініціативи.

Читайте також: «Не бійтесь помилятись, заглядати у словник». Поради мовного омбудсмена, як перейти на українську

Організатори зазначають, що участь у проєкті буде корисною для усіх, хто хоче говорити українською, але досі не наважувався, для людей, які шукають однодумців для впевненого переходу на рідну мову. Також курс допоможе батькам, які прагнуть говорити зі своїми дітьми українською, та тим, кому важливо знати українську мову для роботи.

Що пропонують учасникам під час навчання:

  • отримають поради, що допоможуть перейти на українську в щоденному спілкуванні,
  • говоритимуть про мотивацію, виклики, з якими вони зіткнуться, та можливості, які з'являються після переходу на українську мову,
  • дізнаються техніки, що допомагають запам’ятовувати складні слова і словосполучення, наголоси в українській мові,
  • отримають вправи для розвитку мовлення,
  • зручний змішаний формат навчання: поєднання онлайн участі та живих зустрічей,
  • підтримка психолога
  • середовище, в якому вивчати мову безпечно, цікаво та продуктивно, в якому той, хто вивчає мову, відчуватиме підтримку на кожному кроці і зможе перевести свій стрес в задоволення від процесу та результату.

 

Читайте також: Безпрецедентне єднання. 83% українців за те, щоб українська була єдиною державною мовою

Щоб взяти участь у проєкті, потрібно залишити свої контакти у ґуґл-формі та приєднатися до Facebook-групи. Участь безоплатна.

Зазначається, що організаторами проєкту «Єдині» є Ініціатива «Навчай українською», створена небайдужими громадянами, представниками різних громадських організацій, які об’єдналися для популяризації української мови. Проєкт відбувається за підтримки Уповноваженого із захисту державної мови.

Нагадаємо, що історії тих, хто не хоче розмовляти однією мовою з окупантом та перешов на українську, читайте за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!