Старий Новий рік у Львові. Куди піти?

2447 0
13 січня за новим стилем українці відзначають Новий рік - Щедрий вечір (свято преподобної Меланії, або Меланки). tvoemisto.tv пропонує вам підбірку заходів, які можна відвідати в ці дні.
Фото: kinderlibrary.wordpress.com

Фото: kinderlibrary.wordpress.com

1. Благодійний вечір «У гостях у Василя і Маланаки» у родинному домі «Покрова»

У програмі – частування стравами української кухні, виступи вертепу, спільна коляда, цікаві конкурси та лотерея. Гості програми: етногурт Cherry Band; народна капела бандуристок «Зоряниця», співачка Софія Федина, гурт автентичного співу «ДоСхідСонця». Відкриє захід вступним соловом владика Венедикт Алексійчук. Дійство розпочнеться зі спільної молитви. Також організатори приготували спеціальну програму для дітей. Батьки зможуть залишити малят у спеціальному залі, де з ними займатимуться аніматори. Кожному з гостей передбачений подарунок.

Вилучені кошти із заходу організатори обіцяють скерувати на проект Фундації «Рух за тверезість життя», на психотерапевтичну групу, яка працюватиме з родинами загиблих в АТО, і на два проекти Комісії у справах молоді – «УГКЦ ТОП-10» та «Школа християнського аніматора».  

Захід відбудеться 13 січня із 18:30 по 23:00 у родинному домі «Покрова», що на вул. Кривчицька дорога, 19. Благодійний внесок - 200 грн.

2. Концерт «Українська маланка» у Львівській філармонії

На концерті Галицький академічний камерний хор  виконуватиме сучасні та старовинні колядки, щедрівки, віншування українських композиторів: Миколи Леонтовича, Мирослава Волинського, Романа Цися, Володимира Павенського,Романа Дрозда, Володимира Гущака, Остапа Мануляка, Ганни Гаврилець, Богдана Дерев’янка, Мирона Дацка, Василя Калинюка, Віктора Степурка, Петра Ніщинського, Костянтина Данькевича. Концерт проведете кандидат мистецтвознавства Оксана Король.

Ідея проведення традиційних різдвяних концертів виникла насамперед, щоб продовжувати традиції наших дідів та прадідів, які зв’язані із стародавніми обрядами, повідомляють на сайті філармонії.

Концерт відбудеться 14 січня об 18:00 у Львівській обласній філармоній, що на вул. Чайковсього, 7. Вартість вхідного квитка – 40, 60 та 80 грн. Квитки продаються у касі філармонії щоденно з 11:00 до 19:00, тел. 235-89-46.

3. Фестиваль «Українське Різдво у Львові» у театрі Соломії Крушельницької

У програмі - хор Руслани, Андріана, Василь Жданкін, Іван Березовський, Катерина Грачова, тріо «Соловї Галичини»,дитячий ансамбль «Веселі черевички». Крім того, різдвяні мелодії, колядки в оригінальному аранжуванні презентуватиме володар «Золотої скрипки» Василь Попадюк, якого ще називають «українським Паганіні». Ведучий фестивалю - народний артист України Богдан Бенюк.

Фестиваль пройде 14 січня об 16:00 та 19:30 у Львівському національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької, що на пр. Свободи, 28. Вартість вхідного квитка від 80 до 350 грн.

4. Різдвяний концерт польського струнного квінтету Volosi

Музиканти легко вплітають класичні мелодії європейських композиторів у потоки балканських, трансильванських і карпатських мотивів, поєднуючи вишуканість і майстерність виконання з невимушеністю, спонтанністю та надзвичайною емоційністю. Різдвяний тур гурт присвятив мироному Донбасові.

Концерт відбудеться 14 січня об 19:00 у Першій львівській медіатеці, що на вул. Мулярській, 2. Вхідний квиток – 50 грн, а у день продажу – 70 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!