Статую Ісуса обіцяють завтра забрати з площі Міцкевича у Львові

3772 0
Статую Ісуса Христа, яку минулого тижня встановили на площі Міцкевича у Львові, завтра обіцяють забрати.
Фото з Facebook Ольги Райтер

Фото з Facebook Ольги Райтер

Про це tvoemisto.tv розповіла начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Подоляк.

Зазначимо, статую встановила ГО «Християнська Україна». Ірина Подоляк сказала, що керівник організації пообіцяв завтра, 23 серпня, забрати скульптуру з площі. Куди її перемістять, Ірина Подоляк не знає.

Голова ГО «Християнська Україна» Мирослав Данилків повідомив tvoemisto.tv, що скульптура поїде зі Львова на Закарпаття. Потім планується, що її перевезуть до Харкова.

Нагадаємо, у середу, 13 серпня, львів'яни виклали у соцмережі фото скульптури, яка з'явилась біля фігури Матері Божої на центральному в місті проспекті Свободи. Факт встановлення скульптури невідомими у публічному місці викликав хвилю обурення. Люди, які прийшли молитися до скульптури, називали себе «правовірними греко-католиками». Раніше у прес-службі Львівської архиєпархії УГКЦ заявляли, що на Галичині активізувалася агітаційна діяльність угруповання догналітів (які називають себе вірними Української правовірної греко-католицької церкви (УПГКЦ), – ред.), яке напередодні Майдану 2013-2014 закликало Росію та Білорусію ввести в Україну війська під виглядом миротворців.

Як виявилось, чималу за розмірами скульптуру у центрі Львова встановили самовільно. Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко повідомила, що управління не надавало жодних дозволів на її встановлення. З її слів, ніхто за дозволами й не звертався. Зараз, зазначила чиновниця, вони з’ясовуватимуть, хто причетний до цього. Наразі в управлінні такої інформації немає. Водночас Мирослав Данилків розповіда, що статуя встановлена тимчасово.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!