Стефанію Шабатуру поховають на Личаківському кладовищі. Змінено час

2417 0
Сьогодні померла багаторічний політв’язень радянських часів, член Української Гельсінської групи. О 19:00 відбудеться парастас у церкві Стрітення Господнього (вул. Винниченка, 30). Чин похорону у цьому ж храмі відбудеться у п'ятницю, 19 грудня, о 10:00.
Фото: dyvys.info

Фото: dyvys.info

19 грудня об 11:30, йтиме піша хода з церкви на Личаківське кладовище. Похорон на Личаківському кладовищі на Полі почесних поховань відбудеться о 12:00.

Стефанія Шабатура, яку вперше КГБ арештував у 1972 році, провела вісім років у таборах і засланнях за звинуваченням у «антирадянській агітації і пропаганді», в тому числі – 5 років у жіночому концтаборі суворого режиму у Мордовії.

У 1979 році Стефанія Шабатура стала членом Української Гельсінської групи – правозахисної організації, до якої входили найбільш відомі українські дисиденти радянських часів, зокрема Левко Лук’яненко, Василь Стус, В’ячеслав Чорновіл, Йосиф Зісельс, Мирослав Маринович та інші.

У 2006 році нагороджена орденом «За мужність» І ступеня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!