Київ

Стендап-комік Щегель, який втік від мобілізації і назвав українців щурами, вже записав відео з вибаченнями

10631 0
Комік заявив, що його слова вирвано із контексту
Андрій Щегель. Фото: instagram

Андрій Щегель. Фото: instagram

Стендап-комік Андрій Щегель виїхав з України до Туреччини відзначився скандальними заявами та вирішив вже не повертатися. 

В інтерв'ю Романові Скрипіну Щегель розказав, що виїхав до Туреччини попри те, що мав три повістки в армію, оскільки вважає себе «вільною людиною». Отримавши дозвіл від Мінкульту на концертну діяльність в іноземній країні, хлопець вирішив уже не повертатися до України, а натомість «пожити в комфортній психологічній обстановці».

При цьому він заявив, що гинути на війні — це вибір тих, хто пішов на фронт.

«Я виходжу з того, що це вибір хлопців — гинути. Я щиро співчуваю кожному, хто вимушений зараз боронити Україну, бо він її любить і щиро співчуваю Україні, що вона переживає найжахливішу трагедію в своїй історії», — сказав Щегель.

Суспільство з осудом сприйняло цю заяву. Після цього на закритому YouTube-каналі Srakadupa він заявив, що Україна - це «йо*аний цирк з попаяними д*білами, у яких немає шансів на цивілізоване життя».

«Люди — йо*ані щури, які не можуть включити голову, заперечити, підтримати і щось робити... Вони абсолютно залежні п*дори, які трясуться за пиріжок з г*вном, аби у них не забрали ні на що не здатне громадянство. Я схиляюся, що це фестиваль долбо**бів, де все базується на заздрості»— сказав Щегель.

Після цієї заяви Щегель опублікував нове відео, в якому сказав, що його попередні заяви були зроблені від злості через негативні коментарі і погрози, які він почав отримувати після інтерв'ю Скрипіну, а також додав, що його слова про вибір військових були вирвані із контексту. За словами коміка, це була його "емоційна, імпульсивна й безпорадна реакція на погрози в мережі".

Нагадаємо, Щегель вже втрапляв у подібний скандал ще на весні, коли невдало пожартував про трагічні події в Україні.

27 травня у низці телеграм-каналів з'явився уривок відео проєкту Srakadupa. У цьому фрагменті Щегель зачепив тему загиблих під час війни в Україні людей, чим викликав обурення користувачів. 

«Інстаграм – це просто сумна х*йня стала. Ти заходиш, ти колись підписувався на тьолку, бо в неї регулярно були фотки зі спортзала, де вона така: "Моя жопа стала ще більше жопою". А зараз ти заходиш, а вона така: "Аа! Під Харковом померли люди". Відписка», – пожартував Щегель.

Після цього він скаржився, що міські ради у різних містах скасовують його концерти.

До слова, у зв'язку із останніми заявами Щегеля, Міністерство культури та інформаційної політики України подало на затвердження Уряду більш жорсткий порядок отримання дозволу на тимчасовий виїзд чоловіків за кордон.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!