Степан Сус тепер опікуватиметься вірними там, де немає офіційних структур УГКЦ

3020 0
Для єпископа Степана Суса ця діяльність стане основною.
Фото: пресслужба УГКЦ

Фото: пресслужба УГКЦ

Львівського владику Стапана Суса призначили головою Пасторально-міграційного відділу УГКЦ. Відповідний декрет видав глава УГКЦ Святослав Шевчук.

Читайте також: Отець Степан Сус: Бог дивитиметься на вас як на людину з фотоапаратом і в шортах

Він від імені Блаженнішого опікуватиметься вірними УГКЦ на територіях, де немає її ієрархічних структур. Раніше цю посаду обіймав владика Йосиф Мілян.

У момент вручення декрету Блаженніший Святослав зазначив, що для єпископа Степана Суса ця діяльність стане основною.

«Ми дякуємо Господу Богу, що маємо тепер такого єпископа, який буде тільки цим мирянам, священникам служити. Відповідно до даних Міністерства закордонних справ, щороку один мільйон наших громадян виїжджає з України. І Церква-мати повинна йти за ними», – сказав Глава УГКЦ.

Нагадаємо, 12 січня львівського військового капелана храму святих Петра і Павла Степана Суса висвятили у єпископи. Тепер він є помічником глави УГКЦ Святослава Шевчука. Минулої неділі він вперше очолив літургію у Гарнізонному храмі як єпископ. Крім цього, його призначили генеральним капеланом Спілки української молоді.

Читайте також: Отець Степан Сус про те, як визначити життєві орієнтири

Додамо, що Пасторально-міграційний відділ УГКЦ створили для забезпечення належної душпастирської опіки вірним, котрі проживають у різних країнах світу, де ще немає структур УГКЦ.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!