Степанов у Львові розповів, коли очікувати наступну вакцину від коронавірусу

1466 0
Зараз в Україні щодня проводять 300 вакцинацій, хоча у МОЗ кажуть, що потрібно щонайменше 700 за добу.
Фото: Ольга Шведа

Фото: Ольга Шведа

Україна має отримати другу партію вакцини Covishield проти коронавірусної інфекції, йдеться про півтори мільйона доз, до кінця березня, однак терміни можуть зміститися. Про це сьогодні на брифінгу у Львові повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Чи буде локдаун. Міністр Степанов у Львові запропонував ввести в області обмеження

«Жодного контракту у світі вчасно ніхто не виконав, всі контракти зриваються і Україна – не виключення», – заявив міністр.

За його словами, Україна також очікує китайську вакцину CoronaVac виробництва Сіновак (Sinovac Biotech), вакцину від платформи COVAX Pfizer і AstraZeneca. Крім того, підписаний контракт на американську вакцину Novavax, яка надійде пізніше.

Міністр зазначив, що темпи вакцинації сьогодні не влаштовують МОЗ, оскільки щодня проводять 300 щеплень, а потрібно щонайменше 700. Він пояснив, що у ковідних відділеннях близько 50% медпрацівників уже перехворіли на Covid-19 і вони хочуть вакцинуватися пізніше, оскільки поки що мають антитіла, дехто із медиків ще сумнівається. 

Зараз вакцинують медпрацівників опорних лікарень. Також залишковими дозами можуть вакцинувати громадських діячів. Під першу хвилю також потрапляють військові у зоні ООС та соціальні працівники хоспісів.

Читайте також: Як проходить вакцинація від коронавірусу у Львові. Від питань до відповідей

Нагадаємо, що на Львівщину прибули 42 тисячі доз вакцини від коронавірусу. Щеплення вакциною Oxford/AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну назву Covishield, розпочалося 25 лютого. Вакцинацію проводять уже чотири навчені бригади. Одна із мобільних бригад вже отримала сертифікат на щеплення вакцинацію Pfizer. Наразі в області від початку вакцинації проти коронавірусу першу дозу вакцини отримали понад 1 100 осіб. Детальніше про вакцинацію від коронавірусу у Львові, читайте у матеріалі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!