Стежка Джона Леннона і коворкінг-зона у Палаці Хоткевича. Які проєкти хочуть реалізувати у Шевченківському районі

3680 1
У Львові триває голосування за проєкти громадського бюджету.

Tvoemisto.tv зібрало суб'єктивну підбірку цікавих проєктів, які хочуть реалізувати у Шевченківському районі.

№18 Я хочу знову бігати – допоможи дітям з травмами

Тип: великий;

Адреса: вул. Пилипа Орлика, 4;

Бюджет: 2 999 798 грн

Використання сучасних методів лікування в Європі дає змогу дітей після переломів повертати до звичайного життя вже через два-три дні. Натомість вітчизняна медицина залишила за собою такі поняття як скелетне витяжіння, громіздкі гіпсові пов’язки, ліжковий режим, тривала реабілітація.

У межах проєкту у лікарні планують модернізувати операційну, забезпечити її обладнанням, осучаснити приміщення, де перебувають травмовані діти. Це дасть змогу кожному пацієнту отримати найсучасніше лікування в найкоротші терміни та зробить умови перебування у лікарні більш комфортними.

Мета – допомогти кожній з 5000 травмованих дітей, які щороку звертаються за допомогою в міську дитячу лікарню, якнайшвидше знову бігати.

№194 «Стежка Джона Леннона». Друге життя скверу Джона Леннона

Тип: малий;

Адреса: вул. Джона Леннона, 34;

Бюджет: 599 999 грн;

Довгі роки сквер Джона Леннона нагадував сміттєзвалище. У 2016 році розпочалось нове життя зеленої зони. Спочатку збудували тренажерний майданчик, потім – волейбольне поле. Ще цього року має розпочатись будівництво міні-футбольного поля зі штучним покриттям. Усі ці споруди не зв'язані між собою доріжками. У суху погоду ще можна пройтись по скверу, а от після опадів він перетворюється на непрохідну зону.

Особливістю скверу є його горбиста місцевість. На пагорбі практично посеред скверу хочуть облаштувати оглядовий майданчик з вимощенням портрету Леннона. Цей майданчик «зв’яжуть» доріжками з спортивними спорудами. Для зручності та відпочинку відвідувачів хочуть встановити лавки.

№36 Тепло громади міста найменшим львів’янам (інкубатори для виходжування передчасно народжених дітей)

Тип: малий;

Адреса: вул. Пилипа Орлика, 4;

Бюджет: 590 181 грн;

Інкубатори для новонароджених призначені для виходжування і ефективного лікування недоношених і ослаблених новонароджених. Для недоношених новонароджених, у яких, як правило, системи функціонування органів порушені або недостатньо зрілі, світло і повітряне середовище є чужорідними.

Через це таких дітей слід виходжувати в умовах, що забезпечують компенсацію незрілих функцій життєво важливих систем організму. Із цією метою використовують інкубатори, в яких можна створити мікроклімат з необхідними параметрами концентрації кисню, рівнів відносної вологості і температури. Сучасні інкубатори створюють мікросередовище з розширеними можливостями, яка дозволяє персоналу приділяти більше часу прямому догляду за немовлям і витрачати менше часу на роботу з самою системою.

№176 «Khotkevych Space» – місце творчих ідей

Тип: малий;

Адреса: вул. Кушевича, 1;

Бюджет: 599 000 грн;

Під час реалізації проекту планують:

- створити відкриту бібліотеку для відвідувачів та гостей. Запустити ініціативу bookcrossing;

- обладнати coworking-зону із робочими місцями;

- створити сучасну конференц-залу для публічних подій, презентацій, відкритих заходів;

- облаштувати місце для переглядів фільмів та мультфільмів, а також місце для прослуховування якісної музики;

- зробити комфортний простір для творчості та проведення навчання, зокрема інтерактивна англійська мова, заняття із вечірнього рисунку тощо;

- обладнати відпочинкову зону для відвідувачів Палацу.

№90 Сквер на вул. Під Голоско

Тип: великий;

Адреса: вул. Під Голоско;

Бюджет: 3 млн гривень;

Мета проєкту – реалізувати в житловому районі Під Голоском інклюзивний громадський простір для активного відпочинку, оскільки район швидко розбудовують і зростає кількість населення ,у тому числі з дітей, на це є потреба.

№39 Збережи озеро на Панча

Тип: великий;

Адреса: вул. Петра Панча, 10;

Бюджет: 3 млн грн;

Мета проєкту – зберегти рекреаційну водну зону – озеро на Панча-саме Це місце для відпочинку дітей та дорослих. Реалізація проєкту сприятиме очищенню води та водойми без втручання у її життєдіяльність.

№68 Благоустрій частини парку «700-річчя Львова», що біля церкви Св. Йосафата

Тип:  малий;

Адреса: вул. Авраама Лінкольна, 2;

Бюджет: 575 874 грн

У Львові хочуть упорядкувати занедбаний парк біля церкви Йосафата, де постійно відпочиває і молодь, і літні люди. У проекті громадського бюджету пропонують встановити сучасний ігровий майданчик для дітей, облаштувати покриття, а також встановити нові лавочки та урни для сміття. Окрім цього, у проекті передбачене нове освітлення території парку.

Ольга Коваль

Відуалізації та відео із сайту Громадського бюджету Львова
 


Читайте також:
7 Листопада, 2019 17:17
Ігор Чому не оприлюднили усі проекти, а лише частину?
Це не справедливо!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!