Київ

Столичні активісти 3 червня проведуть толоку біля «Квітів України»

777 0
Активісти планують поприбирати територію та висадити квіти.
Фото: відкриті джерела

Фото: відкриті джерела

Толоку біля будівлі «Квітів України» проведуть у суботу, 3 червня, повідомляють у спільноті «Зберегти квіти України».

Активісти запрошують небайдужих допомогти поприбирати територію, надати клумбам форми, засіяти газони та посадити та полити вже наявні рослини довкола будівлі.

Із собою закликають брати рукавички, мішки, граблі, лопати, віники, бо організатори мають «мінімум інструментів».

Толока стартує 3 червня об 11:00. Охочих долучитися попереджають: усередину будівлі «Квітів України» заходити не варто, бо це небезпечно й незаконно.

Додамо, будівля «Квіти України» розташована в центрі Києва на вулиці Січових стрільців. Вона зведена у 80-х роках XX століття як навчально-методичний павільйон у стилі післявоєнного модернізму за проєктом архітектора Миколи Левчука. У 1985 році отримала відзнаку Національної спілки архітекторів України як один із кращих архітектурних творів року. Улітку 2021 року власник зрізав плющ, яким був обвитий фасад будівлі, а також почав демонтаж для «реконструкції споруди». Проти цього виступили громадські активісти.

Нагадаємо, у липні 2021 почали зносити модерністичний фасад навчально-методичного павільйону «Квіти України». Згодом Шевченківський районний суд Києва заборонив власнику будівлі демонтаж на час судового процесу щодо порушення немайнових авторських прав архітектора.

На початку серпня Департамент охорони культурної спадщини КМДА своїм наказом вніс будівлю “Квіти України” до Переліку об’єктів культурної спадщини Києва.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!