Столичні екологи почали судитися проти забудови печери «Геонавт» під Києвом

942 0
Цю ділянку площею, 8 гектарів без згоди лісгоспу передали під котеджну забудову, кажуть у КЕКЦ.

28 березня відбулося перше засідання у судовій справі по позову Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) на захист печери «Геонавт» та лісів Київського лісгоспу від рейдерів.
 
У КЕКЦ кажуть, що після того, як обласна прокуратура не допомогла Київському лісгоспу захистити ліси, там звернулися до екоактивістів з таким же проханням повернути захоплені рейдерами близько 50 га лісів. У Київському лісгоспі припускають, що «прихватизувати» земельні угіддя вдалося завдяки злочинній діяльності чиновників Обухівської райдержадміністрації.
 
Окрім того, під знищення потрапила єдина в Київської області природна печера «Геонавт». Щоб запобігти знищенню печери та лісів під забудову котеджами, КЕКЦ подав до суду.
 
 
На судовому засіданні, як третю особу, екоактивісти залучили Київський лісгосп. Відповідачі в суд не з'явились. Чергове судове засідання відбудеться в травні.
 
 
У КЕКЦ нагадали, що торік їм вдалося зупинити знищення київського заказника «Урочище Церковщина», зупинити незаконне кронування пам'ятки природи «Ясени Тотлебена», а також виграти суди проти рейдерів, які хочуть ліквідувати київський заказник «Троєщинські луки»; виграли суд на захист від рейдерів заказника «Урочище Унава» під Фастовом. Також КЕКЦ почав суд проти забудови заповідної Лисої гори в Києві, та ще почали суд проти рейдерів, що хочуть знищити печеру «Геонавт» під Обуховом. Екоактивісти наголосили, що не збираються відступати та продовжуватимуть боротися за захист природи.
 
Як ми писали раніше, на території заказника «Деснянські луки» у Києві розпочали незаконне будівництво.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!