Київ отримав майже 50 тисяч доз вакцини Pfizer

827 0
З початку повномасштабних воєнних дій у столиці ввели понад 180 тисяч доз вакцини від Covid-19.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Київ отримав від МОЗ України 46 800 доз вакцини від Covid-19 Comirnaty (Pfizer). Препарат розподілений на медичні заклади. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

«На сьогодні близько 80% у загальній статистиці вакцинації – введення бустерних доз. І сьогодні їх знову можна зробити, зокрема і Pfizer. Тож запрошуємо містян до пунктів щеплень», – пояснила вона.

Гінзбург нагадала, що вакцинація від Covid-19 проводиться у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах. Також продовжується робота Центрів масової вакцинації у ТРЦ «Gulliver», «River Mall», «Універмаг «Україна». Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів.

Читайте також: В Україні починається нова хвиля Сovid-19

«Наразі створено максимально комфортні умови для того, щоб вакцинуватися зручно та безпечно. Залишилося знайти для цього трохи часу», – наголосила директорка Департаменту охорони здоров’я.

Вона повідомила, що з початку повномасштабних воєнних дій у столиці було введено понад 180 тисяч доз вакцини від Covid-19. Із них понад 46 тисяч – у період із 24 лютого до 31 травня, коли багато людей залишили місто. Уже в червні активність щодо вакцинації почала потрохи зростати. Протягом червня зроблено 28 203 дози. У липні – 31 860. У серпні – 55 502. А з 1 до 20 вересня – близько 20 000.

Нагадаємо, в Україні дозволили робити друге бустерне щеплення проти коронавірусу усім повнолітнім охочим. Раніше бустерну дозу отримати вдруге могли лише українці, які входять до груп ризику.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!