Столиця перейшла у фазу оборони. У дитячий садок влучили «Гради»

1062 0
Українські військові знешкоджують диверсійні групи росіян, які проникли у місто.
Фото: Олег Галів

Фото: Олег Галів

Місто вступило у фазу оборони. У  деяких районах лунають постріли і вибухи. Про це сьогодні під час звернення повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, укранські військові знешкоджують диверсійнні групи росіян.

Читайте також: У Львові та області вводять коментантську годину. Що треба знати

«Ситуація, на жаль, складна і напружена. Сьогодні російська армія атакувала наше місто, після 4 ранку відбулася серія ракетних ударів по житлових квраталах. Поранення отримали 4 мешканців. Також через наїзд російської бронетехніки постраждав мирний мешканець на Оболоні, зараз він перебуває у важкому стані в реанімації.

На жаль, деякі диверсійні групи проникли у столицю і ворог хоче поставити на коліна столицю. Всі, хто може обороняти місто, має долучатися і допомагати нашим воїнам. Українські військові сьогодні демонструють героїзм, вони тримають оборону навколо Києва», – звернувся Віталій Кличко.

Мер також закликав містян повідомляти про мітки для корегування вогню противника. Ми робимо все, щоб втримувати ситуацію під контролем.

Читайте також: Зеленський пропонує Путіну сісти за стіл переговорів, а ЗСУ закликав стояти міцно 

Водночас, як повідомляє генпрокурорка України Ірина Венедіктова, військовослужбовці Російської Федерації влучили із систем залпового вогню «Град» в одне з приміщень дитячого будинку у м. Ворзель Київської області, у якому перебувало 50 дітей.

Внаслідок події діти не постраждали, оскільки на момент влучання уламку діти та персонал дитячого будинку знаходились в інших приміщеннях. Наразі дітей з дитячого будинку не евакуювали, на території дитячого будинку бомбосховища чи підвальні приміщення відсутні. Прокуратура вживає заходи із евакуації дітей.

Нагадаємо, що радник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що план ворога – прорватися танковими колонами з боку Іванкова та Чернігова до Києва. «Найважчий день буде сьогодні. План ворога – прорватися танковими колонами з боку Іванкова та Чернігова до Києва. Російські танки чудово горять при попаданні наших ПТУРІВ – Стугни, Корсарів та подарунків наших союзників NWLAW та Javelin. Захисники Києві напоготові!», – каже він.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!