Страхові компанії збільшують розмір компенсацій при ДТП

2094 0
Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг вдвічі збільшила розмір страхової суми за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.
фото: Варта 1, volynnews.com

фото: Варта 1, volynnews.com

Про це пише УНІАН з посиланням на прес-службу Ліги страхових організацій України. «У зв'язку з тенденцією різкого підвищення рівня інфляції Нацкомфінпослуг прийняла рішення про збільшення вдвічі розміру страхових сум з обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів - до 100 тис. грн за шкоду, заподіяну майну потерпілих у ДТП, і до 200 тис. грн - за шкоду, завдану їх життю і здоров'ю», - йдеться в повідомленні. За інформацією Ліги, такі розміри страхових сум діятимуть за договорами страхування, укладеними з 1 листопада 2015 року.

Читайте також: Скільки насправді Львів заробляє на паркуванні?

Моторне транспортне страхове бюро України пропонує щорічне збільшення страхових сум за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ) автовласників мінімум вдвічі, що дасть змогу протягом наступних 10 років наблизити українські стандарти страхування до європейських. 

Розміри страхових сум, які діють як ліміти відповідальності страховика були затверджені Держфінпослуг ще в 2010 році. У квітні президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) рекомендувала страховикам через зростання вартості ремонту транспортних засобів у зв'язку з девальвацією гривні підвищити коригуючі коефіцієнти щодо ОСЦПВ до необхідного рівня, що призведе до підвищення вартості страхового поліса до 25-30%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!