Страхові виплати медикам та потужний вибух у будинку в Києві. Головне за ніч і минулу добу

1964 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Страхові виплати медикам. Мінсоцполітики цього тижня планує почати страхові виплати сім’ям медиків, які загинули внаслідок професійного захворювання коронавірусом.

Зокрема, медпрацівникам, які отримали через Covid-19 інвалідність, передбачені такі виплати: I група – 840 800 грн; II група – 735 700 грн; III група інвалідності – 630 600 грн.

У той же час сім’ям загиблих медиків передбачені виплати 1,57 мільйона гривень. При цьому у разі смерті лікаря не під час роботи з пацієнтами, родичам виплатять – 210 тисяч гривень.

Читайте також: У Львові відкрили мурал, присвячений медикам. Фото, відео

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 240 хворого (101 за попередню). Разом 3 780. Вилікувалося – 668 особи (плюс 5 за дві доби), померло – 114 (плюс 2 за дві доби).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 1 576 особи (735 за попередню добу). Загальна кількість 36 560 пацієнтів. Одужало – 16 509 (476 за дві доби), померло – 1 002 особи (плюс 17 за дві доби).

За попередню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській – 101, Рівненській – 96 і Закарпатській областях – 80.

Перелік антилідерів знову змінився: На першу позицію «вирвався» Київ – 4 325 осіб (плюс 149 за дві доби), далі йдуть Чернівецька – 4 324 (плюс 113 за дві доби), Львівська – 3 780 (детальніші показники вище) та Рівненська – 2 872 (плюс 179) області.

Посилення карантину. У Рівненській області прийняли рішення про посилення контролю за карантином. Контроль буде посилено за дотриманням карантинних заходів у сфері громадського харчування, торгівлі, транспортних перевезень і релігійних заходів.

Читайте також: Найбільше обурює, що люди не вірять у коронавірус. Львівська інфекціоністка про роботу і мрії у час пандемії

З понеділка в Одесі посилять карантин. Заборонять роботу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, проведення масових заходів за участю більш ніж одної людини на 5 м2. Водіям дозволено брати пасажирів лише на сидячі місця.

Вибух у житловому будинку. У Києві по вулиці Соломії Крушельницької стався потужний вибух у багатоповерховому житловому будинку.

Вибухом зачепило поверхи з четвертого по восьмий. Руйнування – з обох сторін багатоповерхівки. Фасадна стіна будинку опинилася під загрозою обвалу.

Попередньо загинуло троє осіб, доля ще трьох, які можуть бути під завалами будинку, залишається невідомою.

Причина вибуху поки що невідома. Нацполіція провела обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували цей будинок.

Світовий банк – митниця. Світовий банк надасть Україні допомогу в розмірі одного мільярда доларів до кінця року. Перший транш у 350 мільйонів очікується в липні.

Також ще цього року очікується допомога від Міжнародного валютного фонду (1,4 млрд доларів) та Європейської комісії (1,7 млдр євро).

Державна митна служба не виконала план по доходах на майже 3 мільярди гривень.

Читайте такожВООЗ припинила дослідження протималярійного препарату на пацієнтах із коронавірусом

Справа вбивства «Сармата». Суддя Бердянського міськрайонного суду відпустила на відпочинок до моря обвинуваченого в організації вбивства ветерана бойових дій на Донбасі Віталія Олешка на позивний «Сармат» Євгена Бродського.

Виїзд з України. Чорногорія дозволила в’їзд українцям, але для в’їзду потрібно мати при собі довідку про негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Авіакомпанія Turkish Airlines оприлюднила перелік напрямків, які планує відновити у липні 2020 року. Зокрема зі Львова авіакомпанія літатиме в Стамбул.

Із 21 червня угорський лоукостер WizzAir відкриває прямий рейс зі Львова до Будапешта. Рейси виконуватимуть по вівторках та неділях.

Пандемія у світі – Німеччина – Китай – Іспанія.  За весь час пандемії у світі діагностували понад 9 мільйонів хворих на Covid-19. Наразі США на першому місці – в країні 2 350 421 пацієнтів з коронавірусом. На другому Бразилія – 1 084 883 хворих, на третьому Росія – 584 680 пацієнтів.

Читайте такожНавчити любити малу батьківщину або Як добитися, щоб на Львівщині не руйнували пам'ятки архітектури

У німецькому Геттінгені мешканці багатоповерхівки на «коронавірусному» карантині атакували поліцію. Кидали у поліцейських каміння, шини та навіть один комп’ютер, також підпалили деякі предмети.

Завод чіпсів призупинив роботу одного зі своїх заводів у Пекіні через спалах Covid-19 у восьми співробітників.

В Іспанії 21 червня завершилася дія надзвичайного стану, запровадженого у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Блогеру, який хотів балотуватися у президенти Білорусі, продовжили термін тримання в карцері. Поліція країни затримала близько 200 протестувальників.

За вихідні маємо трішки менші показники нових хворих на Covid-19. Є надія, що це продовжиться і стане стабільною тенденцією. Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!