Транспортний страйк у Львові набирає обертів: місто та перевізники не домовились

11408 0
Страйк приватних перевізників «За безпеку і якість перевезень» у Львові продовжується. Наразі страйкарі та міська влада не можуть дійти згоди у даних, які вони наводять, а також у рішеннях, які треба прийняти, аби акція протесту припинилася.
фото: варта-1,Tvoemisto.tv

фото: варта-1,Tvoemisto.tv

Страйкуючі перевізники не зверталися особисто до Львівської міської ради з жодними вимогами. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив Віктор Щир.

«Нам нема з ким вести перемовини з приводу страйку. До нас не звернувся жоден зі страйкарів», — каже Віктор Щир.

За словами посадовця, така акція протесту майже не відобразиться на якості перевезень у місті.

«Зараз на свої маршрути не виїхали 45 автобусів. Це по одній-дві машині від приватних перевізників. Ми їх замінюємо резервними маршрутними таксі. Тому це не проблема для міста», — зазначає Віктор Щир.

Утім, за словами представників страйку, така інформація не відповідає дійсності. Як зазначила у коментарі Tvoemisto.tv Оксана Маруняк, голова ГО «Розвиток громади», організації, яка долучилася і підтримала страйк, на міські маршрути сьогодні не виїхали близько трьохсот автобусів.

Tvoemisto.tv також зафіксувало більшу кількість автобусів, що не вийшли на маршрути, а простоюють на вулиці Пасічній, про що свідчать фотографії.

Крім того, активістка каже, що приватні перевізники неодноразово збирали круглі столи, куди запрошували представників АТП та міської влади. Однак від міської влади до них ніхто не приходив.

«Ми хотіли обговорити питання пільговиків, розподілення коштів тощо. Але говорити не було з ким», —  додає Оксана Маруняк.

Наразі страйкарі висувають такі вимоги:

1.Впровадження електронного квитка.

2.Впорядкування системи перевезень пільгових категорій населення.

«Наголошую, вони не страйкують проти пільговиків, вони хочуть їх перевозити, але за налагодженою, новою системою. Перевізники пропонують і власні варіанти вирішення: наприклад,  адресна допомога пасажирам пільгових категорій», — зауважує Оксана Маруняк.

3. Зміни і прозорість тендерного комітету. Приватні перевізники хочуть брати участь у тендерних комітетах. Також вони хочуть, аби була конкуренція.

«Донедавна у Львові було 27 АТП, а зараз п'ять. Це монополізація ринку», — додає активістка. (Чотири - приватні, одне -комунальне - ред.)

Поки що страйкарі не планують завершувати свою акцію. Частина з них вже рушила до стін Львівської міськради з плакатами, на яких зазначені вимоги.

Як повідомили Tvoemisto.tv у «Центрі керування руху», наразі у Львові жоден автобус не виїхав на такі маршрути: 2, 7, 8, 9, 25, 26, 27, 35, 45.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!