Стрічку «Порядна львівська пані» можна подивитись у відкритому доступі

11065 0
Еротичну комедію минулого літа знімали у середмісті Львова.
фото Юрій Мінзянов

фото Юрій Мінзянов

«Порядна львівська пані» – кіно за мотивами однойменної книги української письменниці Люби Клименко. Стрічку виклали на YouTube-каналі Держкіно.

За сюжетом, сучасна інтелігентна жінка Пенелопа живе у Львові й працює в архіві. Життя Пенелопи складається за звичною схемою «родина – робота». Все порядно, культурно, чемно і нестерпно нудно. Втім, одного дня все змінюється – до архіву приїжджає у відрядження молодий доктор наук Дмитро Остромирський. Зустріч героїв призводить до шалених пристрастей і божевільних вчинків.

Читайте також: «Мої думки тихі» та «Додому». Де легально подивитись нові українські фільми

Режисерка фільму – Наталя Пасеницька. Авторка сценарію – Марина Меднікова. Головні ролі у стрічці виконали актори Анастасія Карпенко та Володимир Губанов. Фільм знімали на площі Ринок, поблизу Вірменської церкви, на вулиці Коперника, в Обласній клінічній лікарні тощо. А от Львівський університет відмовив знімальній групі у проханні використати його приміщення.

Зазначимо, кінопроект «Порядна львівська пані» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно і отримав повну (100%) фінансову підтримку, що складає 995 тис. грн. Це перший проект компанії «Крісті Фільм», створений спільно з Держкіно.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!