Стрітарт, перформанси та політ на повітряній кулі: сьогодні у Львові стартує Фестиваль Параджанова

1603 0
На фестиваль завітають митці з 10-ти країн світу.
Фото: viva.ua

Фото: viva.ua

Від сьогодні, 20-го серпня, в Культурно-мистецькому центрі «Супутник» та Левандівському парку на Левандівці стартує Міжнародний Фестиваль Параджанова і триватиме до 27-го серпня.

Родзинкою Фестивалю стане міжнародна резиденція «Тінь свободи». В результаті відкритого конкурсу куратори обрали 10 проектів від митців з Грузії, Польщі, України та Білорусі. Відтак, на Левандівці творитимуть: Матеуш Ковальчик (Польща), Мекі Гіоградзе (Грузія), Люсі Хагоутян (Грузія / Франція), Гжегож Козера (Польща), Марія Маголі (Україна), Ольга Салахеєва та Павло Нехаєв (Білорусь), Сергій Шабохін (Білорусь, Польща), Жанна Гладко (Білорусь),Ігор Стахієвич (Білорусь) та Настя Кулік (Україна).

«Цього року наша програма не зменшилася на майстер-класи та воркшопи. Також маємо кінопрограму. Будемо дивитися кіно «Колір гранату», «Андрієш» і «Тіні забутих предків». І,впродовж 25-27 серпня, маємо почесних гостей, людей, котрі досліджують тему мистецтво Параджанова.

А на День Незалежності хедлайнерами цього року стануть гурти «Sisters Voice», «Lemko Blue Grass Band» та запальні «Гуцул Каліпсо»», – наголосила Ірина Рибко, спеціаліст управління культури, координатор фестивалю.

Читайте також: День незалежності України. Як святкуватиме Львів. Програма

На Фестивалі представлять всі жанри сучасного мистецтва: перформанс, аудіовізуальна інсталяція, хепенінг, відеоарт, стрітарт та багато іншого.

Також на Левандівку завітає відомий кінознавець і критик, сценарист фільму про Параджанова «Небезпечно вільна людина» Сергій Тримбач. Найбільш очікуваним гостем цьогорічного Фестивалю стане учень Сергія Параджанова – режисер і сценарист Роман Балаян, який покаже на Левандівці свою стрічку «Ніч в музеї Параджанова».

У кінопрограмі Фестивалю також  фільми: «Колір гранату», «Андрієш» і «Тіні забутих предків».

Організатори готують насичену програму майстер-класів для дітей та дорослих (колаж, вокал, театр, декупаж, циркове мистецтво...). Київський режисер Віталій Любота знову приїде на Фестиваль з триденним театральним воркшопом.

Вже традиційно 24 серпня на День Незалежності у парку Левандівському відбудеться великий концерт за участю вихованців КМЦ «Супутник» та  Народного дому Левандівки. Хедлайнерами цього року стануть гурти «Sisters Voice», «Lemko Blue Grass Band» та запальні «Гуцул Каліпсо».

Також  в рамках фестивалю знову відбудеться проект «Ніч театру», в рамках якого на Левандівку завітають 9 альтернативних театрів зі всієї України.

«Левандівка і Левандівський парк у минулому був летовищем. Тому під час фестивалю в нас функціонуватиме повітряна куля, яку завдяки команді з повітроплавання та спонсорів встановимо в Левандівському парку. На повітряній кулі побувати зможуть всі охочі, це буде оглядова атракція, прив’язана на відстані 150 метрів», – розповіла Юлія Хомчин, культурна менеджерка, секретарка депутатської комісії з питань культури, молодіжної політики та спорту.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!