Політична реклама

Студентам зменшують стипендії

1991 0
У липні розмір стипендій студентам був знижений на 200 гривень, заявляють в Українській асоціації студентського самоврядування.

"На даний момент ми отримали звернення від студентів Харкова, Запоріжжя, Одеси, Дніпропетровська, Кам’янець-Подільського та Рівного. Студенти в цих містах отримали 530 гривень замість 725. Більше того, студенти Києва та Львова повідомили, що взагалі ще не отримали стипендії за липень", - повідомляють у Виконкомі асоціації.

Президент УАСС Єлизавета Щепетильникова заявила, що організація провела опитування серед студентів, результати якого показали, що на сьогодні більше 30% опитаних отримали стипендію не в повному обсязі, а більше 20% студентів взагалі не отримали стипендію за липень.

"Така ситуація є вкрай тривожною, а рішення про перегляд розміру стипендій у час, коли студенти перебувають на літньому відпочинку, тільки вказує на те, що ті, хто ініціював це рішення, свідомо готували його на час відпусток щоб уникнути студентських протестів", - сказала вона.

Більше того, за її словами, досі відсутнє підтвердження дій уряду про підвищення базової стипендії до 730 гривень.

В асоціації нагадали, що 25 липня віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявив про підвищення базового рівня стипендій.

Зокрема, за його словами, для студентів ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації стипендії мають становити 730 гривень, що фактично становить на 5 гривень більше, ніж кошти, які отримували студенти до зміни порядку індексації стипендій.

Джерело: Економічна правда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!