Студентів переводитимуть на бюджетне навчання у вишах. Кого це стосується

1228 0
Студентів-переселенців переведуть на бюджетне навчання.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Уряд ухвалив постанову від президента України Володимира Зеленського щодо переведення на бюджетне навчання деяких категорій студентів.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте також: Львівські університети лідирують за кількістю заяв на бюджет. Які спеціальності обирають найчастіше

Так, документ дозволить перевести на навчання за державні кошти наступні категорії студентів: 

  • осіб, які проживають на тимчасово окупованій території, території проведення воєнних (бойових) дій або перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

  • внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з таких територій.

Таку ж можливість отримали діти загиблих захисників України, а також учасники бойових дій, особи, що отримали інвалідність внаслідок війни та їхні діти.

Читайте також: Два львівські виші потрапили у ТОП-5 найкращих університетів України

Крім того, документ визначить механізм переведення на бюджет вищевказаних категорій, що здобувають фахову передвищу чи вищу освіту та зараховані до закладів фахової передвищої (вищої освіти) державної та приватної форми власності в минулих роках на контрактних умовах.

Нагадаємо, чи готові укриття у львівських школах та вишах, наскільки обізнані учні, студенти, вчителі й викладачі з алгоритмом дій у разі виникнення різних небезпек, у тому числі хімічної та ядерної атак, хто відповідальний за життя і здоров’я учнів та студентів, коли ті перебувають на очному навчанні читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!