Студентів, які «злили» завдання міжнародного іспиту IFOM, можуть відрахувати

9277 0
Робоча група МОЗ України провела аналіз першого міжнародного іспиту для студентів-медиків.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Студентів медичних вишів, які сфотографували і розповсюдили тестові завдання міжнародного іспиту з основ медицини IFOM, рекомендують до відрахування. Про це повідомили на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також: Нема лікарів від бога або Як реформа медосвіти зачепить кожного із нас

Сьогодні, 12 серпня, робоча група МОЗ України проаналізувала проведення міжнародного іспиту та виявила велику кількість порушень.

Зокрема, у перший день розкрили частину тестових завдань та розповсюдили їх серед студентів, які складали іспит 2 і 3 липня. Тож робоча група вирішила відрахувати тих, хто «злив» тести в мережу, а студентів, які складали тест 1-3 липня, – перевести на 4 курс.

Додамо, що ті, хто не з’явилися на іспит, матимуть можливість перескласти впродовж наступного навчального року. Хто ж не прийшов з поважних причин – зможе наступного року скласти його вперше.

Читайте також: У нас забагато лікарів. Ігор Новицький про медичну освіту та розвиток офтальмології

Нагадаємо, міжнародний іспит з основ медицини IFOM цьогоріч складали вперше. Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького опинився на третьому місці за відсотком правильних відповідей із результатом 32,9%. Однак у коментарі Tvoemisto.tv заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський пояснив, що світові показники значно вищі. Також у комісії запідозрили, що частина відповідей – списані, оскільки в мережу злили відповіді на деякі питання іспиту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!