Студентка з України перемогла на кінофестивалі в Британії

1819 0
Раніше дівчина навчалася у Франковому виші на факультету журналістики.
фото: RTS East

фото: RTS East

Студентку з України, 24-річну Соломію Джуровську визнали найкращою на церемонії Royal Television Society East, яка відбулася днями у Норвічі. Про це повідомляють на сайті Освіторія.

Дівчина родом з Тернополя, і вже третій рік навчається в Кембриджській школі мистецтв. Вона — режисерка фільму «Tertiary Sound» («Третинний звук»), який виборов одразу дві нагороди — за найкращий звук та найкраще документальне кіно.

У фільмі розповідають про тонкощі делікатних звуків. Це — науковий експеримент, в якому учасники досліджували ефекти АСМР (автономної сенсорної меридіональної реакції) на людей.

«АСМР — це дуже дивне явище, яке стало популярним через YouTube. Люди кажуть, що від цих звуків вони відчувають мурашки внизу хребта та на шкірі голови. Ми вирішили це дослідити за допомогою EEG — електроенцефалограми. Це набір механізмів, який одягається на голову людини, щоб виміряти мозкові хвилі. Виявилося, що АСМР таки впливає на людей», — каже Соломія.

Читайте також: Українка отримала Оскар за найкращий короткометражний документальний фільм

Над стрічкою працювали ще дві українки: АСМР-мисткиня — Єлизавета Тимошенко та аніматорка — Олена Калініна. Решта учасників команди з Нідерландів, Румунії та Британії. Усі вони разом навчаються у Кембриджі. Фільм також брав участь у Лондонському кінофестивалі BFI LFF та у фестивалі короткометражок LSFF.

В Україні Соломія Джуровська закінчила Львівський національний університет ім. Франка, факультет журналістики. Перед тим як потрапити до Кембриджської школи мистецтв, дівчина три роки вчилась у коледжах Лондона.

«Я назбирала матеріалів для портфоліо і зняла вступний фільм. Тоді нарешті мене прийняли! Я трохи випадково потрапила на курс про фільми. Хотіла вчити журналістику, але пройшла в коледжі на медіа та фільмовий курс. Мені він значно більше і подобався, і вдавався», — розповіла українка.

Додамо, що автономна сенсорна меридіональна реакція (АСМР) — феномен сприйняття, що характеризується виразним приємним відчуттям поколювання на шкірі голови або інших частинах тіла у відповідь на певні зорові, слухові і (або) когнітивні стимули.

 

Tertiary Sound - Trailer from Solomia Dzhu on Vimeo.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!