Студентська ініціатива за гуртожитки без корупції. Як долучитися?

4910 0
У мережі набуває популярності студентська ініціатива «Чисті виші», яка вирішила боротися з корупцієї та беззаконням у вищих навчальних закладах України. Tvoemisto.tv розпитало організаторів про те, як долучитися до ініціативи.
фото: lp.edu.ua, ucu.edu.ua, namba.kg

фото: lp.edu.ua, ucu.edu.ua, namba.kg

«Загалом наша ініціатива ставить за мету повне подолання корупції у ВНЗ: хабарництво, здирництво, непрозорі закупівлі і тендери, фальсифікації з заробітною платою тощо. Зважаючи на те, що невдовзі розпочнеться поселення студентів у гуртожитки, розпочати вирішили саме з цієї проблеми», – розповів один із організаторів Ілля Кротенко.

Адже там, за словами учасників ініціативи, на першокурсників можуть очікувати перші проблеми, починають від хабарництва за поселення і завершуючи ремонтом приміщення за власні кошти.

Відтак в студентській ініціативі створили анонімну онлайн-анкету, де кожен зі студентів, який стикався з беззаконням, міг би про це написати. За її результатами буде створено довідник для студентів та абітурієнтів, в якому опишуть як із цим боротися.

Окрім довідника будуть також акції прямої дії, там де це буде найбільш необхідно. Якщо ж будуть прецеденти для звернення в правоохороні органи, а також студенти, які готові на це піти, ініціатори не виключають можливості відповідних дій. Для цього у команді працюють юристи.

За словами організаторів, львівські студенти вже також написали свої звернення щодо умов поселення у гуртожитки.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!