Великдень разом. Львів'ян закликають прийняти у гості молодь зі Сходу

2719 0
З 14-го до 17-го квітня у Львові триватиме акція «Великдень разом». Студенти з різних куточків України приїжджають до Львова на чотири дні, щоб дізнатись про пасхальні традиції Галичини.
Фото: За Збручем

Фото: За Збручем

"Акція «Великдень разом» покликана як зібрати та згуртувати молодь із різних регіонів України за спільним святкуванням Воскресіння Христового, так і створити простір спілкування й обміну думками, традиціями, популяризації громадського руху; через відкритість, щирість та любов до ближнього зруйнувати стереотипи та упередження один до одного. Основна мета заходу – відзначаючи це велике християнське свято,  краще пізнати одні одних, розвинути дружні стосунки між молоддю різних регіонів нашої держави та налагодити комунікацію», – розповідає Юлія Любич, голова Студентського Братства УКУ.

Цьогоріч організатори сподіваються зустріти 150 гостей зі сходу України. Це студенти із різних міст, зокрема з евакуйованих університетів Донецької, Луганської областей; надійшло багато анкет із Мелітополя, завжди приїжджають учасники із Запоріжжя,  Криму. Крім заходів у Шевченківському гаю,  будуть й нові ініціативи, а саме: гаївки біля університету, інші спільні події для більшої інтеграції й спілкування між групами.

Читайте також: Куди піти у Львові цієї весни: ТОП-6 подій березня

«Найскладніше – знайти сім’ї, в яких би жили наші гості, адже потрібно поселити аж 150 людей. Ми плануємо поселити їх в сім’ях, бо там вони дізнаються більше про Великдень, зможуть відчути усі моменти та атмосферу підготовки до цього свята на Галичині. Закликаємо Вас долучитись – запросити до себе гостя з іншого регіону України на час Великодніх свят. Це чудова нагода проявити свою доброзичливість, поділитись своєю любов’ю у час найбільшої радості Воскресіння Господнього. Давайте «будувати мости, а не мури», – додала Юлія Любич.

Детальніше: Facebook-сторінка Братства УКУ https://www.facebook.com/studentsbrotherhoodUCU/?fref=ts 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!