Студенти львівських училищ безкоштовно ремонтують автівки для військових і волонтерів

1737 0
За березень-травень майстри та учні училищ відремонтували 35 авто для ЗСУ, ТрО та волонтерів.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

П’ять вищих професійних училищ Львова – Міжрегіональне вище професійне училище автотранспорту та будівництва, Вище професійне училище №29, Вище професійне училище №20, Львівське вище професійне політехнічне училище та Львівське вище професійне училище  комп'ютерних технологій та будівництва – безкоштовно ремонтують автомобілі для військових і волонтерів, повідомляє ЛМР.

Читайте також: Тероборонівці Львівщини просять допомогти придбати авто на передову

За три місяці майстри виробничого навчання та учні навчальних закладів, які вчаться на слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів та електрозварників ручного зварювання відновили 35 автівок.

За словами директора Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва Назара Закаля, такими ремонтними роботами вони займаються з 2014 року. За цей час налагодили чимало контактів із волонтерами, військовими, благодійними організаціями. Вони привозять позашляховики чи пікапи, а викладачі та студенти проводять техогляд машин, оцінюють їх реальний стан, згодом проводять технічне обслуговування (заміна масел, фільтрів).

«Якщо потрібно ще щось робити, складаємо карту дефектування, щоб волонтери закупили необхідні запчастини. Відповідно, коли приходять запчастини, встановлюємо їх. Загалом ми можемо проводити різні зварювальні, малярні роботи, рихтування кузова, переобладнання машини тощо», – каже Назар Закаль.

Ремонт автівок може тривати від двох днів до двох тижнів. За березень-травень майстри та учні львівських училищ відремонтували 35 авто: легкові, позашляховики, мікроавтобус, вантажне авто. Автомобілі відновлювали для ЗСУ, ТрО та волонтерів.

У Львові збирають допомогу для військових механізованої бригади «Холодний Яр». Як допомогти, читайте за посиланням.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!