Студенти Львова – які вони? Інфографіка

5382 0
Інститут міста підготував нову статистичну інформацію щодо кількості студентів у Львові. Дослідження проводилось у рамках моніторингу показників реалізації комплексної стратегії розвитку Львова до 2025 року. Дані щодо кількості студентів та випускників у львівських ВНЗ були отримані на основі офіційних запитів у навчальні заклади.

«Показник кількості студентів є одним із стратегічних показників для міста. Адже студент обирає місто для навчання не лише за якістю місцевих ВНЗ, але й за якістю життя, відпочинку та пропозицій робочих місць. Тому цей показник дуже якісно відображає у динаміці розвиток міста», – розповів Андрій Пундор, керівник програми стратегії, Інститут міста.

Читайте також: Серед «найпрозоріших» вишів України – три львівські

Порівняно з 2013 роком, загальна кількість студентів зменшилась на 5%: станом на початок 2014/2015 навчального року у Львові налічувалось 122 тис. студентів. Загальне зменшення відбулось за рахунок скорочення чисельності студентів інститутів, університетів та академій, тобто вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації. Їх частка зменшилась з 92% у 2013 р. до 80% у 2014.

Читайте також: Франковому університету - 354 роки. Сім фактів

У 2014 році (станом на кінець 2013/2014 навчального року) львівські вищі навчальні заклади загалом видали дипломи більш як 43 тис. осіб (мається на увазі ВНЗ усіх рівнів акредитації та усі освітньо-кваліфікаційні рівні, від молодшого спеціаліста до магістра). Серед випускників ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації більшість (87%) становлять молодші спеціалісти та лише 13% отримують освітньо-кваліфікаційних рівень «Бакалавр». Серед випускників вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації зберігається тенденція попереднього року: 60% становлять магістри та спеціалісти, а 40% – бакалаври.

Читайте також: Католицький університет у Львові відкриє ще одну навчальну программу

У структурі випускників ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації переважають інженерні спеціальності (30%), економічні спеціальності (16%), гуманітарні (10%) та природничі спеціальності (10%). Натомість серед випускників вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівнів акредитації найбільш чисельною категорію є спеціалісти економічного профілю. Проте, варто зауважити, що, порівняно з даними 2013 року, їх частка зменшилась на 8%. Також на 4% зменшилась частка тих, які отримали дипломи юристів (10% у 2013, 6% у 2014). Проте, дещо збільшилась частка випускників інженерних спеціальностей (з 12% у 2013 до 14% у 2014 ). 11% становлять випускники, що здобули спеціальність у галузі інформаційних технологій, 10% - гуманітарних спеціальності, 8% - природничих спеціальностей.

Іноземні студенти становлять 1% від усієї кількості львівських студентів. Майже кожен четвертий (24%) іноземний студент – поляк. Ще 16% приїхали здобувати освіту у Львові з Нігерії, 9% - з Марокко, 5% - з Еквадору.

Джерело: прес-служба міста


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!