Студенти та викладачі вишів уникнуть мобілізації

3100 0
Верховна Рада звільнила від мобілізації студентів денної форми навчання та викладачів.

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення зміни до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації окремих категорій наукових і науково-педагогічних працівників», – повідомляє офіційний веб-портал ВР.

Читайте також: Шоста хвиля мобілізації на Львівщині. 5 фактів

Законодавчим актом встановлено, що призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

- студенти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній формі навчання;

- наукові і науково-педагогічні працівники, які мають вчене звання та/або науковий ступінь і працюють у вищих навчальних закладах, наукових установах та організаціях за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Читайте також: Все, що львів'янам цікаво знати про мобілізацію. 10 фактів

Законом також визначається, що військовослужбовці з числа осіб, зазначених у Законі та призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, підлягають звільненню, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!