Студенти УКУ стануть акторами у виставі про історію УГКЦ

2369 0
Український католицький університет готує унікальну виставу про історію УГКЦ «Тут возсіяє Божа благодать». У постановці режисера Сергія Проскурні, яка відбудеться 10 вересня у львівській опері з нагоди завершення кампанії з розбудови університету, акторами стануть понад 30 студентів УКУ.
фото: cs.ucu.edu.ua

фото: cs.ucu.edu.ua

Постановка є оновленою версією вистави, яку показували у 2013 році з нагоди освячення Патріаршого собору УГКЦ в Києві. Літературно-музична композиція поєднує 23 сонети про історію Церкви, видатних постатей та основні етапи розбудови першого на пострадянському просторі Українського католицького. Автор текстів – Мар’яна Савка. У сценічному дійстві братимуть участь відомі гурти: «Піккардійська терція», «Кому вниз», Сестри Тельнюк, Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» та інші, інформує прес-центр УКУ.

Читайте також: Восени у Львові запрацює мультифункціональний комплекс-бібліотека УКУ. Візуалізація

Кожен сонет – це окреме сторіччя в історії Церкви й історії української культури. За словами режисера Сергія Проскурні, ця вистава значно відрізняється від постановки у 2012 році в Палаці «Україна» в Києві, коли сонети читали знамениті артисти.

«Тоді інсценізували приїзд паломників, прочан на освячення Патріаршого Собору, і сцена відбувалася на київському вокзалі. Тут же все відбувається у стінах УКУ за участю студентів, які переживатимуть єдність місця, часу і дії. Тут спрацьовує основний канон театру і драматургії. Їм не треба перевтілюватися, вони відкривають для себе історію Церкви через мистецтво».

Аби відібрати серед студентів майбутніх акторів вистави, в університеті проводився спеціальний кастинг за участю Сергія Проскурні.

Місце і час вистави: Львівський Оперний театр, 10 вересня, 19.00 год.

Нагадаємо, цього року УКУ відзначає 25 років діяльності університету в Україні. У рамках святкового тижня з 9 по 14 вересня відбудеться серія публічних заходів та урочисте відкриття Центру митрополита Андрея Шептицького за участю поважних гостей з України та з-за кордону.

Детальна програма заходів є на сайті: https://week.ucu.edu.ua/.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!