Студенти вишів захищатимуть дипломи та складатимуть іспити дистанційно

2539 0
Якщо обов’язкову аудиторну роботу студенти не можуть виконати дистанційно, виш має перенести її на наступний навчальний рік.
Фото: christian-money-growth

Фото: christian-money-growth

Студенти випускних років захищатимуть дипломні роботи та складатимуть державні іспити дистанційно. Про це повідомила в. о. міністерки освіти Любомира Мандзій.

Читайте також: Яку зарплату отримають учителі на карантині

У МОН розробили два сценарії завершення навчального року, залежно від того, коли в Україні остаточно завершиться карантин. В обох випадках для студентів вишів невипускних років навчальний рік має завершитись так, як і планувався, – 1 липня.

Екзаменаційно-залікові сесії університети можуть провести дистанційно за затвердженим закладом графіком. Якщо обов’язкову аудиторну роботу студенти не можуть виконати дистанційно, виш має перенести її на наступний навчальний рік.

«Для студентів випускних років захисти дипломних робіт та державні іспити проводитимуть дистанційно, крім єдиного державного кваліфікаційного іспиту та атестації осіб, що здобувають ступені доктора філософії, доктора мистецтва, доктора наук», – повідомили у МОН.

Читайте також: Три тижні карантину з користю. Підбірка безкоштовних освітніх платформ

Нагадаємо, що через карантин МОН розробило два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії та скасувало ДПА. Натомість весняні канікули в школярів будуть.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!