Студенти з Парижа придбали дві швидкі допомоги для АТО

1399 0
Студенти Паризького університету відправлять на Схід України дві швидкі допомоги. Їхні львівські колеги долучаться та наповнять ці авто медикаментами.

Сьогодні, 23 березня, о 13.00 біля головного корпусу ЛНУ ім. Івана Франка студенти Університету спільно з французькими колегами відправлять на потреби бійців АТО дві швидкі допомоги, завантажені медикаментами. 

Два авто швидкої допомоги марок Renault Traffic 2010 року випуску та Volkswagen T5 2009 року французькі студенти придбали завдяки своїй волонтерській діяльності. Розпочали збір коштів четверо студентів магістратури французького університету Paris-East-Créteil 8 грудня минулого року. Марін, Робен, Юта й Агат вирішили назвати цей проект «UkraineGo».

Читайте також: Львівському десантнику потрібна допомога. Як долучитися

Загалом молодим людям  вдалося зібрати близько 14 тисяч євро. Окрім коштів, зібраних шляхом продажу футболок і стікерів, а також активної роботи волонтерів у соціальних мережах, значну суму пожертвували французька IT-компанія та українська церква Парижа. Так, уже 1 березня 2015 року за виручені кошти студенти змогли придбати не одну, а дві машини.

Отримавши благословення від священиків української церкви в Парижі, 16 березня французькі студенти виїхали  з Парижа і зараз за кермом «швидких» їдуть в Україну. У Львові французькі волонтери зупиняться для того, аби тутешні студенти долучилися до акції, завантаживши швидкі допомоги медикаментами, необхідними для бійців АТО. А вже у Києві автомобілі передадуть благодійному фонду «Міжнародна асоціація підтримки України»,  волонтери якого одну швидку відправлять у лікарню Маріуполя, а іншу – в Дніпропетровськ. 

Читайте також: Львів’янок запрошують на військово-медичний вишкіл

О 13:40 відбудеться зустріч у форматі круглого столу за участю французьких студентів-волонтерів, ректора Львівського національного університету імені Івана Франка, професора Володимира Мельника та студентського мера Львова Євгена Филипця.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!