Студенти-контрактники зможуть відтермінувати оплату за навчання

1237 0
МОН розробляє механізм, який допоможе студентам-контрактникам відтермінувати оплату за навчання.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Міністерство освіти та науки України розробляє механізм пільгового відтермінування оплати навчання для студентів-контрактників, чиї батьки втратили роботу через війну. Про це в прямому ефірі Всеукраїнського телемарафону зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Міністр закликав ректорів вишів у межах своєї автономії піклуватися про студентів, зокрема, про контрактників.

Читайте також: Як діяти абітурієнтам, що хочуть цьогоріч вступати до вишів. Алгоритм

«В перший тиждень війни ми разом з головою НБУ та міністром фінансів обговорили ситуацію, що у людей може не буде грошей. На сьогодні маємо майже розроблений механізм для підтримки соціально-відповідальних бізнесів, банків, підтримки студентів-контрактників, пільгового довготривалого відтермінування оплати за навчання», –  каже очільник МОН.

Найближчим часом Міністерство освіти і науки обіцяє презентувати цю програму.

Нагадаємо, що цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Попередньо, буде 20 питань з української мови, 20 питань з історії України і 20 питань з математики.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!