Студенти-медики зі Львова стажуватимуться в Аргентині

2370 0
Делегація Аргентини висловила зацікавлення в обміні студентами-медиками під час офіційного візиту.
фото: santiamhospital.org

фото: santiamhospital.org

29 серпня, голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся із делегацією з Аргентини на чолі з головою Української Центральної Репрезентації в Аргентинській Республіці Петром Лиликом.

Під час зустрічі сторони наголошували на необхідності пошуку нових шляхів співробітництва між Україною та Аргентиною. Зокрема, очікується посилення співпраці у медичній галузі, оскільки Петро Лилик є всесвітньо відомим професором нейрохірургії. Зокрема, аргентинська делегація висловила зацікавлення в обміні та безкоштовному стажуванні українських студентів та медиків у медичних і наукових установах Аргентини.

Окрім того, сторони домовились про реалізацію спільних гуманітарних та культурно-освітніх проектів задля задоволення потреби українців Аргентини в збереженні своєї ідентичності. Так, у Аргентину передадуть книги українською мовою, а також проводитимуть зустрічі із українськими письменниками.

Олег Синютка в свою чергу висловив сподівання, що співпраця з Аргентинською Республікою сприятиме промоції Львівщини як культурного і духовного осередку.

Додамо, Петро Лилик – аргентинський нейрохірург-новатор українського походження, засновник і директор Інституту внутрішньосудинної хірургії та інтервенційної радіології "ENERI" м. Буенос-Айрес. Автор понад 120 публікацій з нейрохірургії, професор факультету медицини Університету м. Буенос-Айрес (Аргентина), університетів м. Сан-Франциско та м. Лос-Анджелес (Каліфорнія, США). Член Світової федерації інтервенційної та терапевтичної нейрології, Латиноамериканської федерації нейрохірургії, Першого міжнародного центру нейросудинних хвороб (м. Сан-Франциско, США), член-кореспондент Союзів нейрохірургії Чилі, Мексики, Уругваю та Венесуели. Почесний член Асоціації нейрохірургії Аргентини, засновник та колишній президент Асоціації діагностичної та терапевтичної нейрорадіології Аргентини.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!