Політична реклама

Створено клітини, які вбивають рак

1998 0
Колектив японських учених створив довгоживучі клітини-вбивці, що спеціалізуються на ракових клітинах.

Як пише Inopressa із посиланням на Die Zeit, група під керівництвом Хіросі Кавамото з йокогамского дослідницького центру Рікен перетворила білі кров'яні тільця в так звані ембріональні стовбурові клітини (iPS-клітини), - пише "Правда. Життя".

Потім з них були створені нові клітини для боротьби з раком, які організм не може виробляти природним шляхом. Результати дослідження були опубліковані в спеціалізованому журналі Cell - Stem Cell.

Клітини-вбивці, або Т-лімфоцити, можуть розпізнавати і знищувати чужорідні організми і хворі клітини, в тому числі і ракові, проте в більшості випадків ефективна терапія раку з їх допомогою не вдавалася, оскільки цих клітин було недостатньо і вони існували недовго. 

Утім, японському колективу вдалося збільшити термін їх існування.

Однак експеримент довів тільки теоретичну застосовність методу. Питання про те, чи можна за його допомогою зцілити рак, потребує перевірки.

Крім того, виготовлення ембріональних стовбурових клітин вимагає тривалого часу, а дослідження групи вчених під керівництвом молекулярного біолога Жанни Лорінг з Центру регенеративної медицини (Ла Джолла) показали, що при їх виготовленні змінюється ДНК. Зокрема, були виявлені канцерогенні мутації генів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!