Політична реклама

Створено сонячні батарейки-"наклейки"

1262 0
Американські фізики створили першу в світу сонячну батарею-"наклейку", її можна буде використовувати як портативне джерело живлення для мобільних телефонів, "розумного одягу" або для скафандрів космонавтів.

Про це пише "ТСН" з посиланням на УНН. Такі наклейки вдалося створити, експериментуючи із надтонкими плівками з нікелю та оксиду кремнію. Зауважимо, що стандартні сонячні батареї можуть коректно функціонувати тільки на дуже рівних поверхнях і на особливих підкладках, виготовлених зі скла або кремнію. 

Це сильно обмежує коло застосування подібних джерел живлення і збільшує їх собівартість. "Батьки" нових сонячних батарей змогли позбавити тонкоплівкові батареї від цього недоліку за допомогою вкрай оригінального методу їх виготовлення.

Приміром, на одній частині конструкції батареї-"наклейки" є термоскотч. Пізніше завдяки особливій процедурі його видаляють, але після цього такий пристрій можна наклеювати на будь-який тип поверхні — скло, папір, тканину або будь-який інший незвичайний для фотоелектроніки тип матеріалу.

Нова батарея створюватиме скільки ж електрики, скільки і класична. Крім того, батареї-"наклейки" легко згинаються і розгинаються, що зазвичай призводить до поломки або різкого зниження ефективності роботи звичайних сонячних панелей.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!