В Україні субсидії призначатимуть за новим порядком: деталі

10517 0
Відтепер субсидії призначатимуть на підставі доходу за попередній календарний рік. Субсидія ж, яка призначається у I кварталі буде нараховуватися згідно доходу за перші три квартали попереднього календарного року. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
фото: ritm.tv

фото: ritm.tv

При цьому, субсидія призначається лише з місяця звернення громадянина до дати закінчення опалювального періоду. Нараховувати її будуть не більше ніж на 12 місяців.

Також, починаючи з 1 травня, відділи соціального захисту проведуть автоматичне призначення субсидій на наступний термін.

Читайте також: «Трамвай на Сихів»: чого не врахували проектанти

Зміни до Порядку надання житлових субсидій стосуються, насамперед, обрахування доходу громадян для призначення субсидії:

- для працездатних осіб, які не працюють – дохід збільшено з одного розміру прожиткового мінімуму – до двох розмірів прожиткового мінімуму;
 
-  для фізичних осіб-підприємців (спрощена система оподаткування):
1)для платників єдиного податку першої групи дохід збільшено з одного розміру прожиткового мінімуму – до двох розмірів прожиткового мінімуму;
2) для платників єдиного податку другої групи дохід збільшено з двох розмірів прожиткового мінімуму – до трьох розмірів прожиткового мінімуму;
3) для платників єдиного податку третьої групи дохід збільшено з трьох розмірів прожиткового мінімуму – до чотирьох розмірів прожиткового мінімуму;
 
- для студентів, які мають батьків, зареєстровані в житловому приміщенні (будинку) самі та навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах і не одержують стипендію, замість 0 доходу у розрахунок доходу включається дохід на рівні одного розміру прожиткового мінімуму.
 
- особи, які здійснюють догляд за інвалідом 1 групи або особою, яка досягла 80-річного віку – дохід збільшено від фактичного розміру соціальних виплат до двох розмірів прожиткового мінімуму.
 

Для отримання додаткової інформації щодо призначення субсидії, необхідно звертатись до районних відділів соціального захисту управління соціального захисту ЛМР:

Галицький - тел.:  261-44-50

Личаківський - тел.:  235-71-62

Залізничний - тел.:  295-82-28

Франківський - тел.:  237-50-81

Шевченківський - тел.:  252-28-40

Сихівський: - тел.:  254-64-80

Прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13 до 19 год.; вівторок-четвер – з 08 до 19 год.

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі он-лайн та дізнатись більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний».

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!