Сучасна техніка й авіація не наводяться через світлові знаки на стовпах чи дорогах

4565 0
Якщо ви помітили дії таких людей і знаєте місце розташування, слід повідомляти поліцію.
фото: укрінформ

фото: укрінформ

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович закликав особисто не затримувати підозрілих осіб, що нібито ставлять світлові мітки для наведення вогню ворожої артилерії. Якщо ви помітили дії таких людей і знаєте місце розташування, слід повідомляти про це поліцію – повідомив Арестович на брифінгу сьогодні, 27 лютого.

«Наші військові і спецслужби просять вас звернути увагу на наступне, що сучасна техніка й авіація не наводяться через світлові знаки на стовпах або на дорогах. Вони наводяться за допомогою інших сучасних технічних засобів», – каже він

Читайте також: Три лікарні Львова стали госпіталями і мають позначки Червоного Хреста .

За його словами, повідомлення з проханнями зривати або зафарбовувати світлові мітки на стовпах, дорогах тощо може застосовуватися ворогом задля поширення так званої «шпигуноманії». 

Нагадаємо, у Львові мешканці разом з правоохоронцями виявляють різні мітки на асфальті, деревах, навіть на балконах і дахах будинків. Правоохоронці просять інформувати про підозрілі мітки та пересування ворога. Крім того, варто повідомляти, якщо помітили підозрілих людей або автомобілі, на лінію 102. Якщо вам вдалось знайти телеграм-канали чи інші ресурси де пропонують таку роботу – одразу поширюйте інформацію. Для цього створили офіційний чат-бот – @stop_russian_war_bot.  Він отримує та передає інформацію на відповідні штаби реагування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!