Політична реклама

Сучасне суспільство боїться старості та безробіття

1708 0
За словами провідних психологів, нещодавно з'явилися нові страхи і фобії, які раніше були представлені досить мало.

Так, у жінок розвинувся страх не відповідати якимось канонам краси. І це невдоволення своєю зовнішністю (дисморофобія) дійсно може призвести до серйозних неврозів. Про це пише "ТСН"

У сучасних чоловіків переважають статусні фобії - страх втратити роботу, опинитися на менш крутий машині, ніж старий знайомий.

У топ нових страхів потрапили: аутофобія (патологічна боязнь самотності, в ній зізналися більше 40 відсотків людей), аллодоксофобія (страх людини перед думкою оточуючих, на неї страждають 36 відсотків опитаних), амаксофобія (нав'язливий страх колісного транспорту, майже третина автомобілістів переживають стрес або хвилюються перед поїздкою або вже в процесі водіння) та белонофобія (боязнь гострих предметів).

Крім того, людство все більше боїться курей і курчат, ходити пішки, почати заїкатися і бути смішним. Але основними страхами, як і багато років тому, для людей залишаються агорофобія (боязнь великих просторів), еритрофобія (боязнь почервоніти на людях), нозо - або мізофобія (боязнь підхопити хворобу в громадських місцях). 
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!