Суд арештував активи Козака і Медведчука, записані на пенсіонерку зі Львова

1341 0
Львівʼянка Ольга Куць значиться бенефіціаркою низки фірм, які володіли дорогою землею і нерухомістю в Києві.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Личаківський районний суд Львова арештував активи, записані на кілька київських компаній, бенефіціаркою яких фіктивно, в інтересах екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, є львівська пенсіонерка Ольга Куць. Про це повідомляє Bihus.Info.

Йдеться про компанії «Істбуд» та «Таун Ленд Компані», у яких частка Куць складає 55%. Перша компанія є власницею майже гектара землі на бульварі Дружби Народів в Києві. Ділянка, окрім того, що знаходиться в центрі міста і поблизу зручної транспортної розв’язки, вже також має і комерційно-вигідне цільове призначення – для будівництва готельно-офісної будівлі. Орієнтовна ринкова вартість ділянки близько 160 мільйонів гривень.

Читайте також: Суд арештував готелі Медведчука і Марченко на заході України, через які відмивали російські гроші

«Таун Ленд Компані» є замовницею будівництва житлового комплексу «Поетика», що зводиться в Києві, на Дегтярівській і, оскільки роботи ще не завершені, поки значиться власницею низки об’єктів незавершеного будівництва. Саме про ці компанії та об’єкти, а також про зв’язок Ольги Куць з підозрюваними у державній зраді екснардепами Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком журналісти розповідали наприкінці лютого. Судові ж ухвали щодо арешту активів були видані на третій день після публікації розслідування – 2 березня. 

Нагадаємо, що 62-річна Ольга Куць зі Львова значиться бенефіціаркою низки фірм, які, в свою чергу, володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві. Детальніше читайте тут.

Що належить Козаку та його родичі і чи можуть це конфіскувати на користь держави, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv «Несправжній Козак. Що буде з майном соратника Медведчука у Львові».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!