Суд арештував двох підозрюваних у нападі на табір ромів. Доповнено

1992 1
Підозрюваних взяли під варту на 60 днів без права внести заставу.
Фото: Igor Zinkevych/Facebook

Фото: Igor Zinkevych/Facebook

Двох юнаків 16-ти та 17-ти років, котрих підозрюють у нападі на ромський табір у Львові, арештували на 60 днів без права внесення застави. Відповідне рішення вчора, 25 червня, ухвалив Пустомитівський районний суд, передає Zaxid.net.

Читайте також: Напад на табір ромів під Львовом. Реакція соцмереж

«Підзахисний неповнолітній. Так, помилився, пішов, з його точки зору чи з їхньої, наводити порядок, але таким способом цього робити не можна. Сподіваюсь, що він це вже усвідомив. А запобіжний захід я вважаю надміру суворим», — розповів адвокат одного з підозрюваних Віктор Пономаренко.

Він додав, що рішення суду будуть оскаржувати у апеляційному порядку. Справи щодо інших учасників нападу на табір ромів розглядатимуть сьогодні, 26 червня. 

Обом підозрюваним інкримінують хуліганські дії з важкими наслідками (стаття 296 ККУ). Батьки відмовилися коментувати судове рішення.

Додамо, що очільник МВС Арсен Аваков, слідом за керівником СБУ Василем Грицаком, заявив про причетність Росії до нападу на ромів у Львові. 

Читайте також: Нові деталі у ромській справі: кого підозрюють і хто збирає для них кошти

Як розповів у ефірі одного з українських телеканалів глава Нацполіції Сергій Князєв, наразі поліція підозрює вже 14 осіб. За його словами, 20-річний організатор нападу роздав неповнолітнім різні знаряддя, зокрема молоток, трубу та зазначив, що у них чотири хвилини на захоплення палаток ромського поселення.

20-річному львів’янину правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченому п.12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Депутат ЛМР пропонує вивезти ромів зі Львова на Закарпаття

Нагадаємо, у ніч на неділю, 24 червня у Львові на вул. Трускавецькій напали на табір ромів. Під час облави загинув 24-річний мешканець табору. Поліція затримала підозрюваних на місці події. Їм інкримінують вбивство, хуліганство з тяжкими наслідками, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та порушення рівноправності громадян через расову належність.

Керівник Головного управління Нацполіції Львівщини Валерій Середа повідомив, що затриманих десятеро, та всі вони є чи були учнями львівських шкіл. З них п’ятеро зі школи №83, четверо зі школи №36, ще один – з школи №34.

Двоє затриманих уже не навчаються у школах. Так, один навчається у військовому ліцеї ім. Героїв Крут, а інший у профтехучилищі №57. Видання Zaxid.net зазначає, що організатором нападу виявився 20-річний Андрій Тичка.


Читайте також:
26 Червня, 2018 10:26
Скептик На фейсбуку патрульної поліції пише, що це відбулося на території Пустомитівського району. Це затримання на Трускавецькій.
Тоді незрозуміло, чого винуватять владу Львова. Їхня юрисдикція на Сокільники не поширюється, щоб там "наводити порядок".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!