Суд арештував готель «Дністер» у Львові, власником якого є росіянин

7203 0
Наразі вирішується питання про передачу арештованого майна
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Суд заарештував приміщення двох готелів у Львові та Києві, які належать російському підприємству. Про це повідомив Офіс генерального прокурора. 

Службові особи підприємства, яке займається управлінням готелями, підробило офіційні документи, таким чином отримавши контрольний пакет акцій мережі готелів. Загальна площа арештованого майна – 30 тис. кв. м. Вартість – майже 1 млрд грн. Також арештовано корпоративні права підприємства на загальну суму понад 100 млн грн.

Читайте також: Готель «Дністер» у Львові дозволили продати росіянам

Наразі вирішується питання про передачу арештованого майна Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). За даними Tvoemisto.tv, йдеться про готель «Дністер» у Львові, який повʼязують із громадянином рф Олександром Бабаковим.

Нагадаємо, у 2012 році компанія Pumori придбала 50,51% акцій «Дністра». Pumori Enterprises Investments Ltd пов'язують із групою VS Energy члена Ради Федерації рф Олександра Бабакова і російських бізнесменів Євгена Гинера, Михайла Воєводіна і Сергія Шаповалова. Бабаков голосував за анексію Криму. Він перебуває під санкціями США і Євросоюзу, а з травня 2018 року – в українському санкційному списку. Йому мали б заборонити брати участь у приватизації, оренді державного майна.

Для довідки

Готель «Дністер» розташований поряд із парком імені Івана Франка, неподалік від історичного центру міста на вулиці Матейка, 6. Його збудували у 1982 році за проєктом Ярослава Мастила. Його будували як державний готель. Нині він перебуває у приватній власності.

Нещодавно у Львові перебував Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Він проживав у готелі «Дністер». Також на паркувальному майданчику біля готелю «Дністер» неодноразово помічали автомобілі ЮНІСЕФ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!