Майже на пів мільярда грн суд арештував львівське підприємство з російськими власниками

13393 0
Підприємство є одним з найбільших виробників скляної продукції на території Заходу України.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

Суд арештував корпоративні права львівського підприємства, що є одним з найбільших виробників скляної продукції на території Заходу України, на загальну суму 11 млн грн. Також арешт наклали на 19 об’єктів нерухомості цього підприємства – цілісний майновий комплекс товариства. 

«За клопотанням прокурорів Львівської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права львівського підприємства… Загальна сума арештованого майна становить майже 470 млн грн. Вирішується питання про передачу арештованого в управління АРМА», – йдеться в повідомленні Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: Львівські готелі. Кому належать і чи є там російський бізнес

За даними слідства, посадовці підприємства, засновником якого є естонська компанія, а бенефіціарними власниками – група громадян росії, що контролює кошти від продажу скляних виробів, ухиляються від сплати податку завдяки фінансовим посередникам – пов’язаним компаніям в Естонії. Окрім того, громадяни рф задіяні у матеріальному забезпеченні міністерства оборони росії, що є важливим елементом фінансування під час військової агресії в Україні.

За інформацією Tvoemisto.tv, йдеться про ТОВ «Львівська ізоляторна компанія». Раніше, ще у 2019 р., бенефіціаром «Львівської ізоляторної компанії» у Єдиному державному реєстрі був зазначений громадянин рф Сергій Петров. Зараз у «Львівської ізоляторної компанії» бенефіціаром вказана громадянка Естонії Ольга Дубовіцкая, а засновником є естонська GIG HOLDINGS OÜ.

Вказані в естонських реєстрах адреси електронної пошти цієї компанії ведуть до двох сайтів, з яких можна дізнатись, що група компаній Global Insulator Group (включає юридичних осіб у рф та Естонії) контролює заводи з виробництва ізоляторів у росії (Южноуральськ), Україні («Львівська ізоляторна компанія») та Естонії.

Висновок, що Global Insulator Group  російського походження можна зробити з того, що на її сайті зазначені відразу два головні офіси  в Єкатеринбурзі та Естонії. Крім того, російська група компаній «Юнако» з того самого Єкатеринбургу, що працює у сферах енергетики та будівництва, вказує в себе на сайті, що підприємства Global Insulator Group входять до її складу.

Нагадаємо, що Верховна Рада схвалила закон про примусове вилучення на території України майна, що належить громадянам росії, а також особам, які підтримують війну рф проти нашої держави, незалежно від їх громадянства. Йдеться про конфіскацію об’єктів права власності росіян – фізичних та юридичних осіб. 24 травня набув чинності закон, що дозволяє під час воєнного стану стягувати в дохід держави активи підсанкційних фізичних та юридичних осіб, якщо вони сприяли збройній агресії проти України. Також раніше керівник Львівської ОВА Максим Козицький створив міжвідомчу робочу групу, яка має шукати на території Львівщини об’єкти, право власності на які належить російській федерації та її резидентам.

Тvoemisto.tv розповідало про ТОП-5 компаній з російським капіталом і найбільшим доходом у понад 5 млн грн на Львівщині, і про те, чи можна у їхніх російських власників вилучити майно на користь держави.

 Ольга Коваль

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!