Суд арештував майно трьох підприємств на Львівщині, засновниками яких є росіяни

2641 0
Йдеться про компанії у Львові та області з різних галузей, діяльність яких була одним із компонентів фінансування військової агресії рф стосовно України.
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

Суд задовольнив клопотання прокурорів Львівської обласної прокуратури про накладення арешту на корпоративні права підприємств, засновниками яких є громадяни росії, на загальну суму у понад 35 млн грн. Арештовані корпоративні права передали для управління до АРМА.

За даними Львівської обласної прокуратури, йдеться про три приватні підприємства, які опосередковано сприяють військовій агресії росії проти України та засновниками або бенефіціарами яких є громадяни чи юридичні особи рф. Це компанії у Львові та області з різних галузей, виробничо-фінансова діяльність яких була одним із компонентів фінансування військової агресії росії стосовно України. 

Читайте також: Російський бізнес у Львові та області. У кого можуть вилучити майно

Так, зокрема, встановили факти ухилення службовими особами підприємства з виготовлення меблевої продукції упродовж 2020 року від сплати податків на суму понад 8 млн грн. За фактом вже накладали арешт на частку капіталу підприємства та у державне управління перейдуть фінансові активи вартістю понад 32,8 млн грн. Крім того, отримали відомості, які можуть свідчити про те, що кошти, отримані від діяльності щодо проєктування в галузі енергетики, перераховували по ланцюгу фінансових операцій в адресу РФ.

Також суд задовольнив клопотання прокурорів обласної прокуратури про накладення арешту на об’єкти нерухомого майна на загальну суму понад 35,3 млн грн.

Читайте також: Львівські готелі. Кому належать і чи є там російський бізнес

Нагадаємо, що Верховна Рада схвалила закон про примусове вилучення на території України майна, що належить громадянам росії, а також особам, які підтримують війну рф проти нашої держави, незалежно від їх громадянства. Йдеться про конфіскацію об’єктів права власності росіян – фізичних та юридичних осіб. 

24 травня набув чинності закон, що дозволяє під час воєнного стану стягувати в дохід держави активи підсанкційних фізичних та юридичних осіб, якщо вони сприяли збройній агресії проти України. Також раніше керівник Львівської ОВА Максим Козицький створив міжвідомчу робочу групу, яка має шукати на території Львівщини об’єкти, право власності на які належить російській федерації та її резидентам.

Тvoemisto.tv розповідало про ТОП-5 компаній з російським капіталом і найбільшим доходом у понад 5 млн грн на Львівщині, і про те, чи можна у їхніх російських власників вилучити майно на користь держави.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!