Суд арештував майно однієї з найбільших турфірм через зв'язок з російським олігархом

6476 0
У бізнес-колах рф цього чоловіка називають «железным мальчиком».
фото: сбу

фото: сбу

Суд арештував корпоративні права однієї з найбільших туристичних агенцій, кінцевим бенефіціаром якої є російський мільярдер, наближений до політичної верхівки країни-агресора. Про це повідомили в СБУ та Офісі генерального прокурора

У бізнес-колах рфцей чоловік відомий як «железный мальчик». Так у росії називають олігарха Олексія Мордашова, який контролює значну частку в німецькому туристичному холдингу TUI. Він володіє однією з найбільших російських сталеливарних і гірничодобувних компаній і має контрольні пакети акцій кількох підприємств. 

Читайте також: На Львівщині затримали чоловіка, який намагався здати ворогу позиції блокпостів ЗСУ

Як уточнює Ліга.бізнес, в Україні під брендом TUI до початку великої війни працювало ТОВ «ТТВК», яке належить кіпрській Кайфел Трейдинг Лімітед. В українських реєстрах до 2021 року кінцевими бенефіціарами ТТВК були вказані сини Мордашова Кирило та Микита.

У 2016 році бізнесмен отримав від президента рф путіна відзнаку «За благодеяние». Наразі за рішенням суду на його туристичний бізнес в Україні наклали арешт. Це стосується, зокрема:

  • корпоративних прав у вигляді 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 31,5 млн грн
  • кошти у розмірі понад 3 млн грн і 106 тис. доларів США, які були на банківських рахунках

 

Усі арештовані активи передали в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). СБУ продовжує досудове розслідування щодо цієї компанії за двома статтями Кримінального кодексу України (ч. 2 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!