Суд дозволив будувати фудкорти на Двірцевій попри порушення

1493 0
Фудкорти будують на місці колишнього диспетчерського пункту «Львівелектротранс».
Фото: Андрій Білий

Фото: Андрій Білий

Восьмий апеляційний адміністративний суд не задовольнив скарги інспекції ДАБК у Львові про відновлення приписів через порушення під час будівництва ресторану на площі Двірцевій. Про це йдеться в ухвалі суду, пишуть Наші Гроші. Львів.

Читайте також: Доньку Козловського оштрафували за огорожу на Дорошенка

Будівля перебуває у приватній власності та не входить у межі реконструкції площі, яку з березня минулого року проводять разом із будівельними роботами майбутніх фудкортів. Їх будують на місці колишнього диспетчерського пункту. На початку лютого інспекція ДАБК виявила низку порушень при будівництві серед яких – фасади вже зведеного закладу громадського харчування не відповідають попередньо затвердженому проєкту, а паспорт опорядження фасаду не узгодили з управлінням охорони історичного середовища ЛМР. Крім цього, проєктну документацію розробили на нове будівництво, хоча містобудівні умови та обмеження видавали на реконструкцію з розширенням за рахунок надбудови.

Зазначається, що тут не передбачено необхідної кількості місць для паркування, немає угоди з «Львівводоканалом» про приєднання майбутнього ресторану до водопостачання та водовідведення міських мереж, а термін оренди ділянки, на якій ведуть будівництво, закінчився ще 23 жовтня торік.

Інспектори ДАБК скасували дію повідомлення про початок будівельних робіт та зобов’язали їх припинити та усунути містобудівні порушення. Вони оштрафували Олександра Веремеєнка на 850 грн, архітектурну компанію, що проєктувала будівництво, ТОВ «Шеремета Архітект Груп» – на 189 тис. грн, а підрядника ПП «Пегас-Україна» оштрафували на 94,6 тис. грн. 

Також у інспекторів були  претензії до експертизи цього проєкту – ТОВ «Глобал Промпостач» не зазначила у ній вищезгадані порушення, а сам проєкт будівництва затвердив Олександр Веремеєнко.

Після наданих приписів замовник мав би усунути всі містобудівні порушення, однак вже за декілька днів зупинив дію всіх своїх зобов’язань через суд. Тоді інспекція ДАБК у Львові подала апеляційну скаргу.

Одним з основних аргументів Олександра Веремеєнка в суді щодо необхідності скасування дії приписів інспекції було те, що було те, що «перевірку проведили за відсутності замовника чи належного представника такого, що в свою чергу, позбавило можливості надавати документи під час перевірки щодо нібито порушень виявлених під час перевірки».

Читайте також: На Личаківській у Львові збудують 6-поверхівку

Нагадаємо, Олександр Веремеєнко торік у травні отримав містобудівні умови та обмеження на реконструкцію з розширенням закладу громадського харчування на Чернівецькій, 1. Висота будівель не має перевищувати 13,7 м. 

Згідно з даними системи Youcontrol, Олександр Веремеєнко є засновником ТзОВ «Фієста Фантастика», яке належить львівському бізнесмену та екснардепу від «Свободи» Ігорю Кривецькому.

Крім цього, Олександр Веремеєнко зареєстрований як власник ТзОВ «Стрийський ринок», благодійний фонд та ГО «Розвиток Громади», які відомі у Львові пікетами проти будівництва у Львові та зривом засідань виконкому, ГО «УСУ АТО». 

Додамо, що раніше будівля на Чернівецькій, 1 була диспетчерським пунктом ЛКП «Львівелектротранс», утім у 2013 році Львівська міська рада продала у приватну власність двоповерхове приміщення площею 126,8 кв. м ПП «Нива-Львів». Із того часу там працювало кафе «Експрес».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!