У справі Димінського проведуть ще одну експертизу ДНК

2048 0
Експертизу проведе Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи.
ГУ НП у Львівській області

ГУ НП у Львівській області

Суд дозволив одеським експертам провести ще одну експертизу у справі ДТП за участю авто Димінського. Про це стало відомо з ухвали слідчого судді Печерського суду від 23 листопада, яку оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень вчора, 27 листопада, повідомляють Наші Гроші.

Суд вирішив, що необхідно залучити одеських експертів для проведення судової молекулярно-генетичної експертизи, оскільки перед залученими стороною обвинувачення експертами «були поставлені запитання, що не дозволяють дати повний та належний висновок». Окрім того, існує ймовірність, що залучені органом досудового розслідування експерти (Державного науково-дослідного експертного центру, який підпорядкований МВС України) є упередженими.

Експертам поставили 5 запитань, які ще можуть бути ними скориговані:

 

  1. Чи є на поверхні та в салоні автомобіля «Mercedes-Benz S65»  сліди біологічного походження? Якщо так, то які саме сліди біологічного походження і чи придатні вони для генотипоскопічного (ДНК) дослідження?
  2. Чи залишені вказані сліди біологічного походження людиною? Якщо так, то чи залишені вони підозрюваним Борщем?
  3. Чи можливе не виявлення під час огляду та експертного дослідження на поверхні та в салоні автомобіля «Mercedes-Benz S65» слідів біологічного походження людини, яка перед вилученням автомобіля за добу перебувала за кермом даного автомобіля?
  4. Чи можливе штучне нанесення на поверхні та в салоні автомобіля «Mercedes-Benz S65» слідів біологічного походження перед їх оглядом та експертним дослідженням?
  5. Чи відповідають відібранні в рамках кримінального провадження № 12017140000000650 від 18.08.2017 року зразки для проведення молекулярно-генетичної експертизи (в тому числі біологічні зразки на поверхні та в салоні транспортного засобу та у фізичних осіб) вимогам чинних норм та методик, що встановлюють порядок відібрання таких зразків для експертизи?

Нагадаємо, 18 серпня на трасі Львів-Краковець сталася смертельна ДТП за участю автомобіля, що належить бізнесменові Петру Димінському. Внаслідок зіткнення загинула 31-річна жінка. Її брат стверджує, що Димінський перебував за кермом і потім переcів у іншу машину. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

21 серпня бізнесмену було вручено повістку на допит 23 серпня. Слідство встановило, що за кермом авто, яке потрапило в аварію, був не 43-річний охоронець Димінського, як про це повідомлялося раніше. 22 серпня стало відомо, що Петро Димінський відлетів до Швейцарії. Наступного дня член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що на допит бізнесмен не з'явився. Адвокат бізнесмена Микола Лисий повідомив, що його клієнт не отримував повісток на допити, натомість стверджує, що Димінського допитали ще 20 серпня. Пізніше правоохоронці провели обшуки в офісі бізнесмена та ІА ZIK, що йому належить. Пізніше поліція провела експертизу ДНК всіх учасників ДТП.Наразі вже понад два місяці бізнесмен переховується закордоном


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!