Суд не побачив корупції у діях чиновників ЛОДА, які літали в Брно коштом Синютки

2482 0
У рішення суду зазначається, що посадовці не мали особистої вигоди, а виконували службові обов’язки.
фото: Zaxid.net

фото: Zaxid.net

У березні Галицький районний суд Львова ухвалив 4 рішення, що стосуються колишніх і чинних чиновників ЛОДА, які у жовтні 2017 року літали у чеське Брно коштом голови ЛОДА Олега Синютки. Про це ідеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, ідеться про керівницю департаменту освіти та науки Любомиру Мандзій, колишню заступницю голови ЛОДА Ірину Гримак, колишнього директора департаменту фінансової політики ЛОДА Романа Филипіва, колишню очільницю департаменту агропромислового комплексу Наталію Хмиз.

Переліт чартером оплатив голова ЛОДА Олег Синютка. НАЗК побачила у цьому адміністративне порушення, пов’язане з корупцією. Проте суд вважає, що це був не подарунок для фізичної особи, а засоби, які використали на виконання службової діяльності.

«Надання можливості взяти участь у згаданому авіаперельоті під час перебування у службовому відрядженні не пов'язано з можливістю надати певні блага «дарувальнику» у зв'язку із здійсненням діяльності, пов'язаної із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування. Були виконані посадові обов'язки через участь у міжнародній виставці, оскільки не можна вважати додатковим благом (перевагою, послугою) сам процес виконання трудової функції», – ідеться в рішенні суду.

Також в суді вважають, що вартість чартеру не можна ділити на кількість пасажирів, адже вона не залежить від їхньої кількості. Окрім того, суд говорить, що чиновники не усвідомлювали, що їхні дії протиправні. Відтак, провадження проти чиновників закриті через відсутність в їхніх діях складу адміністративного правопорушення.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду через Галицький районний суд Львова протягом десяти днів з дня її винесення і набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!