Суд не віддав «Агрофірмі Зодіак» 74,4 га землі на території екопарку «Осокорки»

597 0
Земельна ділянка біля озера Тягле в Дарницькому районі залишилась у володінні громади Києва

Північний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг ТОВ «Агрофірма Зодіак» на території екопарку «Осокорки» та остаточно повернув місту 74,4 га землі на Осокорках. Про це повідомив Департамент земельних ресурсів КМДА.

За інформацією Департаменту, ТОВ «Агрофірма Зодіак» намагалась оскаржити накази Міністерства юстиції України і Держгеокадастру про скасування права користування 74,4 гектара землі. Проте Північний апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг ТОВ «Агрофірма Зодіак».

Таким чином, земельна ділянка біля озера Тягле в Дарницькому районі залишилась у володінні громади Києва.

Нагадаємо, як стало відомо з даних сайту Prozorro, київська влада замовила проєкт будівництва нової вулиці від проспекту Петра Григоренка в Дарницькому районі до межі міста. Довжина нової вулиці, за проєктом, сягатиме три кілометри і проходитиме територією екопарку. Вартість робіт складе 69,38 млн гривень. Виглядає так, що нова дорога потрібна для скандального ЖК «Патріотика на озерах», проти якого виступає ГО «Екопарк Осокорки»

Активісти екопарку «Осокорки» вимагають скасувати виділення коштів на будівництво нової вулиці, що за планом має пройти через екопарк. «Твоє місто» звернулось із відповідним журналістським запитом до КМДА і чекає на відповідь.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!