Суд обрав міру покарання киянину, який коригував ворожий обстріл по столиці

813 0
За зібраними доказами зрадник коригував удари по Києву з «Градів» та «Смерчів» у березні минулого року.
Фото умовне

Фото умовне

СБУ зібрала обґрунтовані докази вини особи, який коригував прицільні ракетні удари по Києву на початку повномасштабного вторгнення. За матеріалами справи зрадник проведе за ґратами 15 років з конфіскацією майна. Про це повідомили у СБУ.

Унаслідок ворожого обстрілу тоді двоє людей загинуло, ще четверо – зазнали поранень.

Того ж місяця СБУ затримала зловмисника за місцем його проживання. Злочинцем виявився мешканець Святошинського району Києва, який підтримав збройну агресію РФ.

Щоб допомогти окупантам, він створив публічний Телеграм-канал, де розміщував координати базування українських захисників та локації критичної інфраструктури. Серед активних користувачів цього інтернет-ресурсу були учасники окупаційних угруповань РФ, які використовували оприлюднені відомості для ракетно-артилерійських обстрілів столиці. Крім того, зловмисник закликав через соцмережу до підтримки російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини.

Читайте також: новий очільник СБУ: хто він

Під час обшуків у його квартирі правоохоронці виявили електронні файли з переліком і координатами українських військових об’єктів.

На підставі зібраних доказів суд визнав ворожого поплічника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і призначив покарання - 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, днями СБУ очолив Василь Малюк, до цього він був виконувачем обов’язків керівника з липня 2022 року.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!